ČIKĀGAS PIECĪŠI - LEĢENDU ATGRIEŠANĀS. Muzikāla vīzija izrādē

Pirmo reizi Rēzeknes skatītāji  varēs tikties ar “Čikāgas piecīšiem” 3.jūlijā 17.00 Latgales vēstniecībā Gors izrādē “Leģendu atgriešanās”, piedaloties pašai Lorijai Vudai!   

Izrāde tiek veltīta Alberta Legzdiņa 90. gadu jubilejais, ko atzīmēsim nākošgad. 

Izrāde ir veidota kā muzikāla vīzija, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti rāda to kādi bija un kādi varēja būt “Čikāgas piecīši.  Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi” un “Čikāgas piecīšu” populārākās dziesmas.  Būs daudz jaunu un oriģinālu deju, krāšņi tērpi un burvīga, emocionāla noskaņa, kā arī joki. 

Izrādēs skanēs skaistākās dziesmas -  “Līgo, māmiņ!”, “Es redzēju bāleliņu”, “Ir septiņi no rīta”, "Vecpiebalgas ūdensrozes”..., kā arī mazāk dzirdētas, bet ne mazāk skaistas dziesmas. 

Izrādes veidotāji ir parūpējušies, lai dziesmu muzikālais noformējums būtu ļoti kvalitatīvs, tā veidošanā iesaistīti lieliski mūziķi – Jānis Kalniņš (solo ģitāra), Aigars Grāveris (basģitāra), Uģis Krūskops (sitamie instrumenti), un Raimonds Macats (mutes ermoņikas).

Nepārvērtējama ir Alberta Legzdiņa nozīme “Čikāgas piecīšu” pastāvēšanā . Viņš izkopa īpašu humorpilnu grupas koncertēšanas stilu. Tie būtībā nebija koncerti, bet izrādes ar dziesmām un humora skečiem, kuros vienmēr skanēja aktuāli, nevienu neaizskaroši joki, par kuriem visi zināja, ka tādi būs un tos ļoti gaidīja.

Lomās: Mārtiņš Egliens vai Gundars Silakaktiņš, Mārtiņš Brūveris, Elīna Bojarkina,  Aija Dzērve, Marģers Eglinskis.

Režisors - Valdis Lūriņš

Īpašie viesi - Lorija Vuda - Cinkusa un Rēzeknes bērnu koris Andas Lipskas vadībā.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu