OLGA PERETJATKO un MATIASS ZAMULI /klavieres/. Rīga Jūrmala mūzikas festivāls.

mūzikas festivālā RĪGA JŪRMALA notikušas izmaiņas mākslinieku sastāvā – veselības problēmu dēļ savu dalību koncertā atcēlis tenors Jozefs Kalleja, viņu ar solokoncerta programmu aizstās pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko.

 

“Diemžēl, Latvijā tik gaidītais tenors Jozefs Kaleja veselības problēmu dēļ atcēlis savu uzstāšanos. Festivāla komandas vārdā un visu  Latvijas mūzikas mīļotāju vārdā novēlam viņam drīzu atveseļošanos," akcentē festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna. “Esam ļoti pateicīgi Olgai Peretjatko par atsaucību un iespēju klausīties viņas koncertu Jūrmalā - viņa ir izcils soprāns, kuras balsi Latvijas opermūzikas cienītāji jau ir iemīļojuši. Ar nepacietību gaidām viņas uzstāšanos.”

Pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko savu triumfa gājienu uz operu skatuvēm sāka ar uzvaru prestižajā konkursā “Operalia”, un kopš tā laika viņa ir regulāra viešņa pasaules nozīmīgākajos operteātros un koncertzālēs. Olga Peretjatko uzstāsies kopā ar pianistu Matiasu Zamuli. Unikāli valdzinošā balss un skatuves harisma ļauj dziedātājai veiksmīgi apvienot aktīvu karjeru operteātros un biežus solokoncertus uz leģendārām koncertskatuvēm. Peretjatko aicina uzstāties teju visi slavenākie operteātri, tostarp Berlīnes Vācu opera, Berlīnes, Minhenes un Hamburgas Valsts operas, Vīnes Valsts opera, Cīrihes opera, Lozannas opera, Montekarlo operteātris, “La Fenice” opera Venēcijā, Milānas Teatro alla Scala, Madrides Teatro Real, Bastīlijas opera Parīzē, Nīderlandes opera Amsterdamā, La Monnaie teātris Briselē, Maskavas Lielais teātris, Marijas teātris Sanktpēterburgā un Metropoles opera Ņujorkā, kur dziedātāja uzstājusies jau vairākkārt, taču nesen nodziedājusi arī titullomu Gaetāno Doniceti operā “Lučija di Lammermūra”.

 
Vairāk: www.riga-jurmala.com 
 
Nav gaidāmo pasākumu