Kamermūzikas koncerts IL BACCIO

Il Baccio – itāļu valodā nozīmē skūpsts. Skūpsts parasti saistīts ar mīlestību – jūtām, kuras grūti noslēpjamas un kuras mākslinieki centušies izteikt dažādos veidos, īpaši izmantojot dzeju un mūziku.
Koncertprogramma “Il Baccio” ir veidota tā, lai katrs tās klausītājs saņemtu īpašu pieskārienu sirdij un domām, sajūtot skaņu krāsainumu, siltumu un prieku.
Līdzīgu jūtu un prieka emociju piepildījumu sniedz koncertprogrammā iekļautie itāliešu, franču un spāņu komponistu skaņdarbi.
Tajos iespējams saklausīt dienvidu saules iesildītos toņus un mainīgās Francijas niansētās skaņas. Tāpat kā ceļotāji Francijā iepazīst tās šarmu un eleganci, kas mijas ar vienkāršību un draudzību, tāpat franču komponistu mūzika aizrauj ar savu kontrastiem bagāto skanējumu.
Leo Deliba mūzika koķetīgi izaicina saklausīt bolero dejas soļus,
jūtas un emocijas dzirkstīs neapoliešu tarantellā, aizrautība tango ritmos, saulē sakarsusi smeldze kopā ar dzīvesprieku bez robežām skanēs kanconās, romancēs un mīlas duetos.

Biļetes: kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centrā un "Biļešu paradīzes" kasēs, un internetā . Biļešu cena 10 EUR, studentiem un pensionāriem 7 EUR.

 
Nav gaidāmo pasākumu