VEF JAZZ CLUB ieskaņas koncerts | IMPERIAL ORPHEON

2019.gada VEF JAZZ CLUB koncertciklu ar savu pirmo uzstāšanos Rīgā atklās talantīgie džeza mūziķi no Francijas - grupa Impérial Orphéon, kas izveidojusies, satiekoties četriem multiinstrumentālistiem. Viņu mūzika ir enerģiska, dejiska un tai pat laikā ļoti melodiska, kas uz skatuves izpaužas kā kopīgas eksplozīvas enerģijas piesātināts priekšnesums.

Prasīgums pret sevi un izpildījuma oriģinalitāte uz skatuves izpaužas kā kopīgas eksplozīvas enerģijas piesātināts priekšnesums. Damjēns Sabatjē un Žeralds Ševijons izmanto visu iespējamo saksofona kā mūzikas instrumenta arsenālu un elektroniskos efektus. Līdz ar Antonēna Leimarī aizrautīgo perkusiju spēli, Remī Pulakisa virtuozo akordeona spēli un lirisko dziedājumu (mūziķis ieguvis izglītību kā klasisks operdziedātājs, izpildījis vadošās lomas uz vairāku Francijas operteātru skatuvēm), mūziķu sniegums pārvēršas par īstu muzikālu baudījumu mūsdienīgos ritmos. 

Mūzikas kritiķi atzīst, ka Impérial Orphéon  izklausās pavisam atšķirīgi no jebkuras citas mūsdienu džeza mūzikas grupas. Jau pēc dažām dziesmām mūziķu priekšnesums kļūst par neatvairāmu aicinājumu uz deju – kārdinājumu, kam ir neiespējami pretoties. Četri virtuozi mūziķi brīvi ceļo starp Brazīlijas grūviem, Balkānu ritmu ekspresiju, blūza notīm, popmūzikas intonācijām, valšiem, pat “Operas spoks” (“Fantome of the Opera”) ir vienmēr gatavs parādīties uz skatuves šajā priecīgajā un dzirkstošajā muzikālajā kokteilī, kas vienlīdz labi garšo gan mūzikas profesionāļiem, gan klausītājam, kas vienkārši vēlas atpūsties baudot kvalitatīvu izklaidi.  

Pēc veiksmīgiem koncertiem 2015.gadā, Impérial Orphéon atgriežas Baltijas valstīs ar mūziku no sava jaunā albūma Seducere, pirmo reizi uzstājoties arī Rīgas publikai.

Vairāk par grupu: https://compagnieimperial.com/imperial-orpheon/

Koncertu organizē VEF Kultūras pils, atbalsta aģentūra Vapaat äänet (Helsinki) un Francijas Kultūras centrs Latvijā.

Video:  

Video: Impérial Orphéon @ El Salvador Jazz Festival, March 2018
https://www.youtube.com/watch?v=uOEC9RMGZ9M

 Impérial Orphéon Live in Minsk:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=493&v=S8PMv8XeXuE

 

 
Nav gaidāmo pasākumu