Ambiente skatuve_Tīrkultūra | KELSEY LU

Ambiente Skatuve_TĪRKULTŪRA koncertsērijā 16.martā  uzstāsies čelliste, multinstrumentāliste un vokāliste no ASV Kelsija Lu (Kelsey Lu). Ciklā līdzās pasaules māksliniekiem vēlamies izcelt arī latviešu mūzikas tīrradņus, tādēļ pirms Kelsijas Lu dzirdēsim latviešu muzikālo apvienību EZERI – vienu no interesantākajām grupām, kas pēdējos gados parādījusies pie Baltijas mūzikas pasaules apvāršņiem. 

Kelsija  šobrīd ir viena no spilgtākajām uzlecošajām popmūzikas personībām, kuras vārds aizvien biežāk izskan mūzikas un kultūras medijos – Pitchfork, Dazed, kā arī Vogue un V Magazine. Sākotnējo atpazīstamību guvusi, sadarbojoties ar tādiem pasaulē atzītiem māksliniekiem kā Lady Gaga, Solange un Dev Haynes no apvienības Blood Orange.

Kelsija Lu ir akadēmiski izglītota čelliste un dziesmu autore. Viņa izpilda savu oriģinālmūziku, kuru raksturo gaišs un maigi suģestējošs dziedāšanas veids - nedaudz pārpasaulīgs un piepildīts ar sapņainu īstenību. Kelsijas mūzika ir reizē aizrautīga un mistiska, ar pārliecinošu čella pavadījumu, elektroniskās mūzkas apdari un samtaini eņģelisku vokālu, balansējot starp kamermūzikas popa un RnB estētiku.

EZERU skanējums ir enerģētisks, zinātkārs, reizēm neparasts, bet vienmēr – harmonisks. Visplašāko mūzikas žanru iedvesmota – no eksperimentālās elektronikas līdz folkmūzikai – grupa EZERI cenšas atklāt jaunus muzikālus risinājumus un nenogurstoši meklē jaunus ceļus, kā atklāt noslēpumaino mūzikas fenomenu.  

Attīstot koncertsēriju Ambiente skatuve, kas aizvadītajā sezonā ieguvusi klausītāju uzmanību ar tādu mūziķu kā Maarja Nuut, Hogni, Vikoja Čova un muzikālās apvienības Penguin Cafe uzstāšanos, koncertzāle “Cēsis” cikla turpinājumu šogad veido sadarbībā ar programmu TĪRKULTŪRA. Par Baltajām sesijām dēvētos cikla notikums raksturos skaņas un telpas tīrība. Pieaicinātie mūziķi ir pasaulē atzīti jaunās mūzikas tīrradņi, par kuriem runās arī nākotnē. Savukārt skatuve veidota baltā galerijas estētikā, kurā nav nekā lieka - nepastarpināta uzmanība veltīta māksliniekam un mūzikas niansēm.

Pēc koncerta apmeklētāji aicināti uz Pēckoncerta sarunu ar mūziķiem. 

*Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

**Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba.

 
Nav gaidāmo pasākumu