Irāņu mūzikas leģenda Saeids Šanbehzade Pasaule Lielajā dzintarā/ Irāna

Pirmo reizi Latvijā ar savu vienīgo koncertu Liepājā viesosies irāņu kulta grupa, pasaules mūzikas ansamblis Shanbehzadeh Ensemble. Tās līderis, irāņu mūzikas leģenda Saeids Šanbehzade (Saeid Shanbehzadeh) ar savu eksotisko, oriģinālo un rietumos tik neierasto mūziku un deju jau pārsteidzis pasaules prestižākos mākslas centrus un koncertzāles, tai skaitā, Kenedija Mākslas centru Vašingtonā, Pierre Boulez Saal Berlīnē, koncertzālēs Ķīnā, Brazīlijā un Ziemeļamerikā.

Koncertprogramma piedāvā unikālas, teju vai hipnotiskas dejas un meditatīvu mūziku no tālā, mītiem apvītā Persijas līča, kas uz Dienvidirānu pirms vairākiem gadsimtiem atvesta no Āfrikas. Koncerts būs kā intīms ceļojums uz burvju paklāja, kurā aicina grupas līderis Saeids Šanbehzade un viņa uzticamie ceļabiedri - Rostams Mirlašari (Rostam Mirlashari), Nagibu Šanbehzade (Naghib Shanbehzadeh) un Šeida Bozorgmēra (Sheida Bozorgmehr). Ansambļa maģiskie ritmi un melodijas skatītājus Irānā, Eiropā un Ziemeļamerikā priecē jau kopš 1990. gadiem.

Shanbehzadeh Ensemble ir irāņu mūzikas ansamblis, kas teju pirms 30 gadiem izveidots Bušerā, Irānas dienvidos un izpilda reti atskaņotu Bušeras provinces tradicionālo mūziku un deju. Vēsturiski šo provinci apdzīvojuši galvenokārt afrikāņu un arābu izelsmes irāņi, tāpēc arī ansambļa skanējuma pamatā ir arābu un afrikāņu muzikālās tradīcijas un ritmi, ko papildina Persijas un Indijas ietekmes.

Ansamblis spēlēs Rietumu pasaulē maz iepazītus mūzikas instrumentus - Neyanban (irāņu dūdas), Neyjofti (dubultklarnete), Dammam (abpusēja cilindriska bunga), Zarbetempo un Pippeh (perkusijas), Senj (lokālas izcelsmes šķīvji), Bough (raga pūšaminstruments), kā arī flautu.

Grupas līderis un dibinātājs Saeids Šanbehzade ir starptautiski atzīts irāņu mūziķis un dejotājs. Saeida senči nāk no Zanzibāras, Austrumāfrikas, bet pats viņš dzimis Bušerā un jau 7 gadu vecumā sācis apgūt mūzikas instrumentu spēli un deju. Divdesmit gadu vecumā viņš izveidoja Shanbehzadeh Ensemble, ar kuru jau pirmajā darbības gadā ieguva 1. vietu prestižākajā Irānas mūzikas festivālā Fajr Music Festival Teherānā. Šodien Saeids dzīvo Parīzē un ir ne tikai izcils mūziķis, bet arī ievērojams etnomuzikologs un mūzikas, dejas un mūzikas teorijas profesors Toronto, Parīzē un Irānā.

Ansamblī:

Saeids Šanbehzade (Tradicionālie mūzikas instrumenti - Neyanban, Neyjofti, Neymourou, Dammam, Bough, kā arī deja)

Rostams Mirlašari (Tanburs un vokāls)

Nagibs Šanbehzade (Tradicionālais mūzikas instruments Zarbetimpo un perkusijas)

Šeida Bozorgmēra (Tradicionālais mūzikas instruments Pippeh, kā arī vokāls, plaukstas un deja)

Video: https://youtu.be/tNSUJwd2ezE

 

Koncerta ilgums: 1h 15 min, vienā daļā

Biļetes:  sākot no 10,00 eiro. Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.
Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma.

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam netiek ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes parterā un/vai zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos un viņu pavadonim, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā. Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected] 
Informācijas centra darbinieks - kasieris informēs koncertzāles Klientu apkalpošanas daļu, kas nodrošinās vietu pieejamību. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt vajadzīgajā stāvā un sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.
Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu