Zenīts. Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde

“Zenīts” vēsta par skolas gadiem kā maģisku pasauli, kurā spēlē rotaļīgs un aizkustinošs iztēles orķestris un divi dziedoši puikas atceras 90. gadu Domskolas gaiteņus, futbolu ar dzēšgumiju, picu pārtikas plēvē, skolotāju kurpju papēdīšu klikstoņu, Černi etīdes, Air Jordan un supervaroni Mario.

Komponists šo dziesmu ciklu komponēja 2017. gada vasarā speciāli LNSO vasaras festivālam “LNSO vasarnīca”. Izrāde veidota kā paša Jāņa un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla dzejas autora Marta Pujāta emocionāls un dinamisks vēstījums par skolas gados piedzīvoto.

Muzikāla izrāde pusaudžiem “Zenīts” – divi dziedoši zēni skatītājiem zīmē 1990. gadu, Rīgas Doma kora skolas mācību klases un gaiteņus, brauc liftā, raksta diktātus, spēlē “Super Mario” un sapņo par jaunām botām.

Skolas absolventi, reiz klasesbiedri Jānis Šipkēvics un Marts Pujāts ar suģestējošu mūziku un asprātīgiem dzejoļiem pamodina bērnu, kas līdz mūža galam mīt katrā no mums. Izrāde liek smaidīt, sniedz lielu prieku un dāvina spilgta piedzīvojuma sajūtu.

Jāņa Šipkēvica suģestējošā mūzika un Marta Pujāta asprātīgie dzejoļi pamodina bērnu, kas līdz mūža galam mīt katrā no mums. Izrāde liek smaidīt, sniedz lielu prieku un dāvina spilgta piedzīvojuma sajūtu.

Mūzika – Jānis ŠIPKĒVICS

Dzeja – Marts PUJĀTS

Solisti – Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eduards JANSONS, Olivers Veldre, Emīls Dzenītis

“LNSO zenītansamblis” Gunta KUZMAS vadībā

Režisors – Viesturs MEIKŠĀNS

Scenogrāfe – Rūta BRIEDE

Programma sagatavota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammā ““Latvijas skolas somas” satura radīšana”.

Dziesmu izrāde “Zenīts” 2017. gadā tika nominēta balvai “Kilograms kultūras” un Lielajai Mūzikas balvai 2017 kategorijā “Gada uzvedums”.


Koncerta ilgums:  Aptuveni 45 min, vienā daļā

Norises vieta: Lielā zālē

Organizē: Lielais dzintars sadarbībā ar LNSO

Biļetes:   8,00 eiro

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 1 vai 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%
 
Nav gaidāmo pasākumu