Jubilejas koncerts CREDO 45 / zelta sastāvs

Vienai no leģendārākajām Latvijas estrādes grupām „Credo” – 45 gadi uz skatuves!

Jaunības atmiņas, nostalģija, īpašie viesi, visiem labi zināmas un iemīļotas dziesmas 45 gadu griezumā! 

Šajā vakarā uz skatuves kāps grupas zelta sastāvs, lai visi kopā izpildītu grupas radīto un izskanējušo mūziku cauri vairākiem gadu desmitiem, kā arī nosvinētu ne tikai grupas 45. gadadienu, bet arī izcilā ģitārista un grupas kādreizējā dalībnieka Armanda Alkšņa 60 gadu jubileju. Kā jau jubilejas koncertos pieklājas, gaidāmi vairāki pārsteigumi un negaidītas atkalredzēšanās, taču pagaidām viesu vārdi netiek atklāti, lai saglabātos intriga.  Koncertā skanēs visu laiku labākās „Credo” dziesmas „Ziņģe par bailēm”, „Smaidas”, „Disnejlenda”, „Meitene ar kallu ziediem” un citas.

 

 “Žurnāliste Andra Alksne grāmatas „Credo” ievadā teic, ka “Laiks ir kā skaņuplate, kurā adata skrāpē laika lokus – prieku un skumjas, laimi un likstas, sapņus un atmiņas. Laiku nevar noķert, panākt, pierunāt, piemānīt. Kamēr Laikam ir liecinieki, Notikumus var atrast no attāluma – grāmatā, platēs, kinofilmās.... apturēsim Laiku, klātu esot „viņas augstībai Mūzikai” - “Credo” mūzikas koncertā ar moto „Atceries (ros) gan!” aicina grupas ilggadīgais dalībnieks un viens no dibinātājiem Valdis Skujiņš, savukārt grupas solists Guntis Veits piebilst: “Kādam “Credo” ir vienkāršs vārds, kādam – pazīstamas latviešu grupas nosaukums, bet ir arī tādi, kam “Credo” ir visa viņu dzīve…”

Grupas pirmsākumi meklējami 1974.gada beigās, kad skolasbiedri – no “Līviem” aizgājušais basģitārists Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins -, uzsāk kopīgus mēģinājumus. Nedaudz vēlāk grupa kļūst par kokapstrādes kombināta “Baltija” vokāli instrumentālo ansambli un zem šī nosaukuma darbojas līdz pat 1979.gadam, kad oficiāli tiek apstiprināts nosaukums “Credo”. Tajā pašā gadā grupa iegūst pirmo vietu Liepājas “Padomju estrādes mūzikas festivālā”, tai pievienojas solists Guntis Veits un sākas sadarbība ar Raimondu Paulu. 1980.gadā grupas popularitāte sasniedz līdz šim nebijušu līmeni. Viņu izpildītā “Ziņģe par bailēm” “Mikrofona” dziesmu aptaujā ierindojas 3.vietā. 1980.gada decembrī “Credo” sastāvu papildina viens no labākajiem Latvijas ģitāristiem Armands Alksnis, kura ietekmē grupas skanējums sāk vairāk svērties rokmūzikas virzienā. 1981. gadā “Credo” atkal gūst panākumus “Mikrofona” aptaujā: Raimonda Paula dziesmas “Meitene ar kallu ziediem” un “Rozīt manu, nātru dārzā” ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Runājot par grupas daiļradi, noteikti jāpiemin arī 1985.gadā tapušais Raimondu Paulu un Gunāru Kroļļa dziesmu cikls “Melnais kliedziens”, kas veltīts Hirosimas un Nagasaki atombombardēšanas piemiņai. Interesanti, ka šo gadu laikā grupā muzicējuši 33 dalībnieki.

Vairāk informācijas: +371 29131458

 
Nav gaidāmo pasākumu