Jūrmala Jazz. Justin Kauflin trio

Piedalās: Justin Kauflin Trio

Neredzīgais džeza virtuozs, amerikāņu pianists Džastins Kaflins ir unikāls talants un spēcīga personība, kuram slavas vārdus veltījušas lielākās džeza leģendas. ’’The New York Times’’ par viņu raksta: ’’Kaflina trumpji ir pieskāriena meistarība, vēlme izzināt harmoniskos dziļumus un romantisks eksperimentētāja izsalkums attiecībā pret repertuāru. Viņš var paņemt vienu motīvu no Bītlu dziesmas ’’A Day in the Life’’ un radīt veselu svinga koncertu!’’
Mākslinieks uzsācis pianista karjeru 15 gadu vecumā, un kopš tā laika guvis augstu atzinību – pašlaik jaunais mūziķis ir viens no pieprasītākajiem jaunajiem džeza pianistiem, ko pierāda gan 2012. gadā VEER Magazine piešķirtais apbalvojums “Gada džeza mākslinieks”, gan uzvara tā paša gada VSA Starptautiskajā jauno solistu konkursā, gan lieliskie rezultāti prestižajā “Thelonious Monk” konkursā, kā arī uzstāšanās UNESCO Starptautiskajā džeza dienā Parīzē 2015. gadā. Īpašu vietu mūziķa profesionālajā izaugsmē ieņēmis nu jau aizsaulē aizgājušais trompetists, džeza leģenda Klārks Terijs, kurš par Džastinu teicis: ’’Viņš ir zvērs pie klavierēm! Un viens no brīnišķīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu.’’ Jaunā mūziķa un viņa mentora attiecības iemūžinātas vairākkārt apbalvotajā dokumentālajā filmā “Keep on keepin’ on”.
Kaflins saņēmis apbalvojumus no prestižākajiem džeza festivāliem visā Amerikā, 2011. gadā parakstījis sadarbības līgumu ar leģendāro producentu, ’’GRAMMY’’ balvas par mūža ieguldījumu ieguvēju Kvinsiju Džounsu.
Savā daiļradē Kaflins cenšas apvienot džeza tradīciju ar novatoriskiem meklējumiem. ’’Viņa kompozīcijas izstaro godīgumu un kaislību’’ – tā raksta ’’RIVIVE MUSIC’’. Ar savu trio viņš uzstājies visā pasaulē – 2018. gada septembrī nāca klajā viņu jaunākais albums ’’Coming Home’’.

 
Nav gaidāmo pasākumu