Jūrmalas Festivāls. Čaikovska klavierkoncerts un Mendelszona vijolkoncerts

Piedalās: Kristīne Balanas (vijole), Džordžs Harliono (George Harliono, Lielbritānija, klavieres), Jūrmalas festivāla orķestris, diriģents Ainārs Rubiķis

Koncerts divās daļās. Koncerta ilgums ~2,5st.

Programmā: Čaikovska Pirmais klavierkoncerts un Mendelszona vijolkoncerts miminorā op. 64a

Sudrabaini romantiska jūsma aumaļām līst no Čaikovska klavierkoncerta un Mendelszona vijolkoncerta. Opusi, kurā klavieres un vijole var žilbināt, aizgrābt un sajūsmināt.

PAR MĀKSLINIEKIEM:

Vijolniece Kristīne Balanas ir viena no tām latviešu mūziķēm, kurai vārti uz pasaules skatuvēm ir atvērušies pakāpeniski. Kristīnes vijolspēle skanējusi Berlīnes un Parīzes filharmonijā, Bārbikena centrā Londonā un citās prestižās koncertzālēs. Laikraksts ‘’The Times’’ raksturojis latviešu vijolnieci Kristīni Balanas kā “žilbinoši virtuozu” mūziķi. Kristīne Dzintaru koncertzālē atgriežas ar jau decembrī spoži atskaņoto Mendelszona vijolkoncertu, kurā sakoncentrētas komponista skaņu pasaules raksturīgākās iezīmes – dziesmu lirika, pastorāls skaistums un brīnišķīgs dzidrums. Skaņdarbs, kas dzīvo vijolnieku zelta repertuārā un priecē ar savu burvību.

Jaunais britu pianists Džordžs Harliono savu pirmo solo koncertu sniedza jau deviņu gadu vecumā. Ievērojamais krievu pianists Deniss Macujevs par viņu teicis: ’’Džordžs ir ārkārtīgi talantīgs. Viņu gaida fenomenāla karjera!’’ Harliono koncertējis tādās prestižās koncertvietās kā Vigmora zālē un Karaliskajā Alberta zālē Londonā, Čikāgas simfoniskajā zālē un citur. Sadarbojies ar diriģentiem Valēriju Gergijevu, Aleksandru Sladkovski, Frančesko Milioto. Ar Čaikovska Pirmo Klavierkoncertu britu pianistu saista īpašas attiecības. Gaismas spēka apliecinošo skaņdarbu, kas kļuvis par vienu no krievu klasiskās mūzikas ikonām, Džordžs Harliono 2016. gadā atskaņoja slavenajā Maskavas konservatorijas zālē. Koncertu translēja tiešraidē Krievijas Nacionālajā televīzijā un prestižajā mūzikas kanālā Medici.tv.

 
Nav gaidāmo pasākumu