Gvinejas Koras virtuozs SEKOU KOUYATE ar pavadošo grupu

Gvinejas koras virtuozs un elektriskās Koras izgudrotājs piedāvā elegantu Rietumāfrikas Mandigo tradīciju, kā arī blūza, soul, džeza un afrikāņu popmūzikas sintēzi. Elpu aizraujošais pirkstu kustību ātrums ar kādu mūziķis spēlē šo afrikāņu arfu ir kļuvis par iemeslu, kādēļ viņš jau agrā jaunībā tika pielīdzināts leģendārajam ģitāristam Džimijam Hendriksam.

Sekū Kojate tiek uzskatīts par vienu no Āfrikas jaudīgākajiem koras izpildītājiem, un ne bez pamata – iemantojis no tēva tradicionālās koras meistarību, viņš jau 12 gadu vecumā sāka eksperimentēt ar šīs unikālās afrikāņu 21 stīgu arfas skanējuma iespējām, līdz izgudroja elektrisko koru. Šis unikālais mūzikas instruments tika izgudrots jau 13.gadsimtā starp Rietumāfrikas Mandigo cilšu meistariem, izgrebjot īpašo lagenārija ķirbi un apvelkot ar govs ādu. Koras skaņa līdzinās arfas skaņai, lai arī, kad to spēlē tradicionālā manierē, tā ir vairāk pielīdzināma flamenko un Delta blūza ģitārai. Koru spēlējot ar abām rokām, tiek kristalizētas stīgu poliritmiskās skaņas, ļaujot ik vienam saklausīt prātam neaptveramu melodiju dažādību.

Šī samtainā balss īpašnieka koncerti nekad neliek par sevi vilties! The Guardian laikraksts Sekū Kojati ir raksturojuši kā vienu no Āfrikas kontinenta aizraujošākajiem Koras mūziķiem. Saglabājot Rietumāfrikas tradīciju tikumus un sintezējot koras unikalitāti ar pavadošās grupas instrumentiem, kompozīciju skanējums kļūst spirdzinoši svaigs. Emociju, ritmu un tehnikas bagātā koncertprogramma sniegs piesātinātu vakaru ikvienam mūzikas gardēdim.

 
Nav gaidāmo pasākumu