Animēta baleta izrāde bērniem RIEKSTKODIS UN ES (Nutcracker and I)

VEF Kultūras pils ir sarūpējusi lielisku dāvanu bērnu un jauniešu auditorijai, uzaicinot uz Latviju vienu no pēdējā laika inovatīvākajām muzikālajām izrādēm Nutcracker and I (Riekstkodis un es), kas ir oriģināla dzīvā mūzikas izpildījuma, horeogrāfijas, animācijas un sarežģītu jauno tehnoloģiju sintēze.

Izrādes veidotāja, Rumānijā dzimusī britu pianiste Aleksandra Dariesku (Alexandra Dariescu) izrādē atveido mazu meiteni Klāru, kura vēlas sasniegt savu sapni - kļūt par pianisti.

Stāstu muzikāli ilustrē brīnišķīgā Pētera Čaikovska mūzika no baleta Riekstkodis. Izrādes Nutcracker and I stāstā ir daudz kopīga ar  Čaikovska Riekstkoža sižetisko līniju, jo abi šie darbi mūs aicina izmantot iztēli, cerēt, strādāt un nekad nepadoties, apliecinot to, ka brīnumi notiek tad, ja esi neatlaidīgs un patiess savās sirds domās un cerībās.

Pēc pirmizrādes, kura ar milzīgiem panākumiem norisinājās Londonas prestižajā Barbikana centrā 2017. gada decembrī, māksliniece ar šo izrādi devusies pasaules tūrē, uzstājoties Eiropā, Austrālijā, Arābu Emirātos un daudzviet citur.  
 
Izrādē uz skatuves atrodas flīģelis, kuru spēlē pati Dariesku un balerīna Dezirē Belanteina  (Désirée Ballantyne), kura uzstājas aiz caurspīdīga, gandrīz neredzama auduma  ekrāna. Uz šī ekrāna tiek projicēti  digitāli animācijas tēli, kas dejo kopā ar balerīnu un rada pārsteidzoši dzīvu un reālu klātbūtnes efektu, pateicoties balerīnas meistarībai un tehnoloģiju spējai  precīzi nokopēt balerīnas kustību trajektoriju un sinhronizēt deju soļus ar animēto varoņu kustību reālajā laikā.

Šajā izrādē izmantoto tehnoloģiju kvalitāte ir tik pārsteidzoša,  ka, skatoties izrādi, klātesošajiem ir sajūta - animētie tēli ir patiesi dzīvi. Stāsta pamatā ir lieliskā krievu mūzikas klasiķa Pētera Čaikovska slavenā baleta Riekstkodis mūzika.

Ieskats izrādē: 
Izrāde Barbikana centrā 2017. gada decembrī

 
Nav gaidāmo pasākumu