Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde / Zenīts

Jānis ŠIPKĒVICS, mūzika

Marts PUJĀTS, teksti

Viesturs MEIKŠĀNS, režija

Rūta BRIEDE, scenogrāfija

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) arī jaunajā 2019. gadā turpinās iepazīstināt jaunos klausītājus ar simfoniskās mūzikas krāšņumu un daudzveidību, un jau 23.janvārī plkst. 18:30 koncertzālē "Valmiera" aicina uz Jāņa Šipkēvica muzikālo izrādi pusaudžiem "Zenīts". Izrādē piedalīsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un “LNSO zenītansamblis“ diriģenta Gunta Kuzmas vadībā.

Speciāli Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim Jānis Šipkēvics sakomponējis dziesmu ciklu „Zenīts“ diviem zēniem un astoņiem instrumentiem. Cikls iecerēts kā paša Jāņa un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla tekstu autora Marta Pujāta intuitīvi emocionāls vēstījums par pieredzēto skolas gados. Jānis Šipkēvics saka: „Tas būs kā savdabīgs psiholoģisks seanss, kurā ar dažādu žanru kompozīcijām tiek atjaunotas saites ar skolas laika maģisko pasauli. Muzikāli cikls būs tāds, kuru savam iztēles orķestrim it kā būtu uzrakstījis bērns. Ar vēlmi izprast apkārt notiekošo un piešķirt tam kādu rotaļīgu, eksistenciālu, smieklīgu, aizkustinošu, pārpasaulīgu un puiciski ikdienišķu jēgu.“

Tajā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi: Emīls Dzenītis, Eduards Jansons un „LNSO zenītansamblis“ Gunta Kuzmas vadībā.

Dziesmu izrāde „Zenīts“ tika nominēta „Lielajai mūzikas balvai 2017“ kategorijā „Gada uzvedums“. Dzejoļu autors – Marts Pujāts, izrādes režisors – godalgotais Viesturs Meikšāns, scenogrāfe un tērpu māksliniece – Rūta Briede. Izrāde domāta bērniem vecumā no 6 līdz 15 gadu vecumam. Biļešu atlaide skolēniem - 20%. Skolēnu grupām biļetes cena: 8 EUR.

Programma sagatavota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammas „Latvijas skolas soma“ satura radīšanas ietvaros. Biļetes iespējamies iegādāties „Biļešu paradīze“ kasēs un koncertzālē „Valmiera“.

Par skolēnu grupu rezervācijām zvanīt uz T. 27774427.

Dziesmu izrādi var apmeklēt arī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu