Ziemassvētku BALSIS

Jau divdesmit pirmo gadu pēc kārtas Jauniešu koris BALSIS aicina uz tradicionālajiem Ziemassvētku koncertiem Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā 22., 23. decembrī plkst. 20.00 un 25. decembrī plkst. 23.00.

Gadu no gada BALSIS ziemas koncertiem meklē ko jaunu un nebijušu – kur skaņdarbi un atmosfēra baznīcā saplūst vienā. ZIEMASSVĒTKU BALSIS būs skanisks stāsts, kora skanējumam mijoties ar solistiem, instrumentiem un sajūtām.
Pirmajā daļā skanēs noskaņu kormūzika. Arvo Perta (Arvo Pärt), Ērika Ešenvalda, Bendžamina Britena (Benjamin Britten), Pētera Vaska, Ērika Vitakra (Eric Whitacre), Oskara Šepska un citu komponistu skaņdarbi, kas ļaus skaņu plūdumā katram pašam atrast sevī pārpasaulīgo, meditēt laikā un telpā.
Koncerta otrā daļa būs vitāls apliecinājums neizmērojamam priekam, ko mums dāvā baznīcas gada nozīmīgākais brīdis. Izcilā britu skaņraža Džona Ratera (John Rutter) Gloria. To bagātinās ne mazāk spožas komponista Valta Pūces ziemas korāļu apdares. Jau ierasts, ka koncerta noslēgumā tiek nojauktas robežas starp klausītājiem un mūziķiem, un visi vienojas kopīgā dziedāšanā. Neiztrūkstošs arī pašu koristu rokām darinātais cienasts.
Šogad koncertos piedalās: Jauniešu koris BALSIS, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas apvienotais Brass ansamblis (vadītājs Jānis Retenais), ērģeļniece Diāna Jaunzeme–Portnaja, diriģenti Ints Teterovskis un Elīna Čipāne, kā arī dziedošie klausītāji, ar kuriem kopā tiks izdziedātas visiem zināmas un mīļas Ziemassvētku dziesmas.

Koncertus finansiāli atbalsta Rīgas Dome.
Biļešu cena 7,50 EUR, senioriem 4,00 EUR. Vietas nav numurētas.
Biļetes pieejamas Biļešu Paradīze kasēs un bilesuparadize.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu