Izrāde - Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi

"Miesas bads ir mazāk bīstams nekā gara bads. Pat atlēts sabrūk, ja dvēsele zaudējusi savu centru." Z.Mauriņa.

Cienījamie teātra mīļi!

Arī Kristīnes Krūzes izrāde "Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi" saistībā ar ārkārtas situāciju valstī, laika posmā no 13.marta-14.aprīlim tiek atceltas. Līdz ar to ieplānotās izrādes 19.,29.martā un 9.aprīlī tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Informācija par pārcelto izrāžu norises laikiem tiks paziņota pēc vispārējo ierobežojumu atcelšanas. Izrādes atcelšanas gadījumā, nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību likumam, tiks atmaksāta. 

Paldies par Jūsu pacietību un aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Facebook lapā https://www.facebook.com/zentamaurinadokumentaliesapni! Ja ir kādi jautājumi, lūgums rakstīt epastu dokumentā[email protected] #tiksimiesdrīz 

TIkmēr iesakām iepazīties ar Zentas Mauriņas grāmatām, kas tik ļoti bagātina!

 

 

 

Izrādē “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi” debitēs aktieris Edgars Samītis.

Spelmaņu nakts nominētā izrāde 4 kategorijās- “Gada Mazās formas izrāde”, Rasa Bugavičute- Pēce kā "Gada oriģināldramaturģija, “Gada Aktrise”-Lauma Balode par Zentas lomu un “Gada Jaunā skatuves māksliniece”- Anna Nele Āboliņa, kura izrādē spēlē dažādas lomas, jau atkal priecēs savus skatītājus.

„Mēs būsim tik lieli, cik liela mūsu griba,” ir teicis Rainis – Zentas Mauriņas draugs un paraugs literārajā darbā. Šie vārdi apbrīnojami precīzi raksturo arī pašu Zentu Mauriņu. Nepārvarama griba dzīvot pilnasinīgu, piepildītu dzīvi, alkas radīt par spīti sabiedrības stereotipiem, par spīti savai invaliditātei – ar savu dzīvi Zenta Mauriņa pierādīja, ka mūsu spējām robežu nav. Ierobežojumi ir tikai pakāpieni ceļā uz vēl pilnīgāku eksistenci. Tas noderētu katram!"

Ar prieku informējam, ka izrādē Konstantina Raudives un pārējās lomās debitēs latviešu publikai iemīļotais aktieris Edgars Samītis, kurš regulāri piedalās izrādēs Jaunajā Rīgas teātrī, Ģertrūdes ielas teātrī, filmējas seriālā "Viss pa jaunam", filmējies filmās "Es esmu šeit", "Oļegs", "Mammu, es tevi mīlu" u.c.

Izrādes „Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi” radošā grupa: režisore – Kristīne Krūze, lugas autori – Rasa Bugavičute-Pēce, Kristīne Krūze, aktieri – Lauma Balode, Edgars Samītis, Anna Nele Āboliņa, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, skaņu un mūzikas autors – Mārtiņš Meiers, skaņotājs Krišjānis Trumpe, scenogrāfija – Dace Sloka, telpas pielāgotāja/scenogrāfe Laura Dišlere, gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko, gaismotājs Matīss Beķers, producente – Lauma Balode. Konsultante – Maija Rolava, Zentas Mauriņas istabas vadītāja Grobiņā.

Izrāde ir tapusi ar atbalstītāju, sponsoru un domubiedru vēlību. Esam atvērti arī sadarbībām ar pašvaldībām un vietējām bibliotēkām, lai izrādi aizvestu arī uz citām Latvijas pilsētām.

UZMANĪBU!!! Izrāde tiks rādīta sadarbībā ar Rīgas Aktieru studiju un tiks spēlēta Ganību dambī 22D!

Izrāžu datumi un laiki: 19.marts 19.00, 29. martā. 19.00

un 24.aprīlī 19.00.

VISAS IZRĀDES būs ar SUBTITRIEM ANGĻU valodā!!!

Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs tikai iepriekšpārdošanā vai www.bilesuparadize.lv.

Info – [email protected]

 
Nav gaidāmo pasākumu