Saxophonia. Lūsēna, Zaļupes, Mences pirmatskaņojumi un 12 saksofoni

Divpadsmit saksofonistu, divi sitaminstrumentālisti un divdesmit piecas skanīgas balsis risinās muzikālas sarunas par Kosmosu, Mīlestību, Piedošanu un Radīšanu festivāla Saxophonia ceturtajā koncertā, kas ar vairāku komponistu jaundarbiem aizritēs skaņraža Jāņa Lūsena 60. dzimšanas dienas zīmē.

Skarbajos Liepājas vējos rūdītā J. Lūsēna skaņuraksts nesaulaužami plūst romantiski siltā un cerību nesošā gultnē, mūzikā ietērpjot gan Friča Bārdas un Rainera Marijas Rilkes dzejas stāstu, gan arī Andreja Eglīša brieduma gados rakstītās rindas, kas īpaši šim notikumam par godu iegūlušas filozofiski apcerīgā ciklā korim, saksofoniem un ērģelēm – “Mīlestībai un Piedošanai”.

Pirmo lūgšanu skaņās tērpis komponists un sitaminstruments Rihards Zaļupe, savu jauno opusu veltot noslēpumainajai Spānijas Montserratas klostera Melnajai Madonnai. Naksnīgi telpisku noskaņu uzburs komponista Rihards Dubra darbs 12 saksofoniem, savukārt par mūžīgo, bezgalīgo un kosmisko laiktelpu savā jaundarbā runās komponiste Selga Mence, kuras “Zvaigžņu gaisma” atstaros arī amerikāņu mūzikas vesmeistara Džordža Kramba “Makrokosmosa” inotnāciju alūzijas.

PROGRAMMA
Rihards Dubra, Jānis Lūsēns, Selga Mence un Rihards Zaļupe

DALĪBNIEKI
Jolanta Strikaite-Lapiņa, soprāns
Rihards Zaļupe, marimba
Kristīne Adamaite, ērģeles
Rīgas Saksofonu kvartets
12 saksofonu koris
Latvijas Radio koris
Diriģents Kaspars Putniņš

 
Nav gaidāmo pasākumu