20. Starptautiskais baleta festivāls. Baleta zvaigznes Jūrmalā.

Pirms 20 gadiem festivālu atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere, kuras nu ir vadošās solistes, katra savā baleta teātrī. Anna Laudere pārstāvēs Hamburgas baleta teātri (The Hamburg Ballett) un pārī ar Edvinu Revazovu izpildīs fragmentus no baleta izrādes “Anna Kareņina” Džona Nimaijera (John Neumeier) horeogrāfijā.

Princeses Greisas Kellijas dibināto Montekarlo baleta teātri (Les Ballets de Monte Carlo) pārstāvēs solistu pāris, armēniete Viktorija Ananjana (Victoria Ananyan) un itālis Simone Tribuna. Dejotāji izpildīs Pas de Deux no baleta izrādēm “Romeo un Džuljeta” un “Dov`è la Luna” Montekarlo baleta vadītāja, slavenā franča Žana Kristofa Majo (Jean-Christophe Maillot) horeogrāfijā.

Štutgartes baleta teātri (The Stuttgart Ballet) pārstāvēs vadošo solistu pāris, korejiete Hjojiņa Kanga (Hyo Jung Kang) un kanādieties Džeisons Railijs (Jasson Reilly). Dejotāji izpildīs “One of kind”, leģendārā Jiri Kilian (Jiří Kylián) horeogrāfijā un “Kazimirs colours” Mauro Bigonceti (Mauro Bigonzetti) horeogrāfijā.

Horvātijas baleta teātri (Hrvatsko Narodno Kazalište u Splitu) pārstāvēs solistu pāris, ukrainis Ivans Boiko un japāniete Nozomi Miura. Dejotāji izpildīs Pas de Deux no baleta izrādes “Kopēlija”.

Festivālā piedalīsies Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un Kristaps Jaundžeikats ar kordebaletu, kuri izpildīs fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem ”Trīs Musketieri”, „Antonija#Silmači”, kā arī jaunākās mūsu horeogrāfu miniatūras. Festivālā piedalīsies dvīņu māsas Anastasija un Viktorija Mihailec (Cестры Михайлец) no Krievijas.

Galā koncertu vadīs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

 
Nav gaidāmo pasākumu