Dziesmas KLUSA NAKTS, SVĒTA NAKTS 200 gadu jubilejas koncerts

KONCERTA DIENĀ BŪS PIEEJAMAS NE MAZĀK KĀ 50 BIĻETES UN BIĻETES BŪS IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES TIKAI PIE IEEJAS BAZNĪCĀ STUNDU PIRMS KONCERTA SĀKUMA, UN TO CENA BŪS 12€. 

Dziesmas KLUSA NAKTS, SVĒTA NAKTS 200 gadu jubilejas koncerti Latvijas baznīcās

Vokālā grupa PUTNI, Ieva Saliete, Matīss Čudars un Jēkabs Nīmanis.


Ziemassvētku koncertu projekts KLUSA NAKTS, SVĒTA NAKTS, kurā piedalīsies Latvijā un ārvalstīs atzinību guvuši mākslinieki - vokālā grupa „Putni“, kura šogad svin 25 gadu pastāvēšanu, ģitārists un komponists Matīss Čudars,  klavesīniste Ieva Saliete, klarnetists un komponists Jēkabs Nīmanis.

Šie Ziemassvētku koncerti ir veltīti dubultjubilejai - Latvijas 100- gadei un dziesmas “Klusa nakts, svēta nakts” 200 -gadei. Koncertā tiks atskaņoti vairāki dziesmas “Klusa nakts, svēta nakts” aranžējumi, kā arī mazāk populāra Ziemassvētku mūziku, kas skanējusi Latvijā pagājušā gs. sākumā, viduslaiku instrumentālās kompozīcijas koncerta mākslinieku radošās un mūsdienīgās interpretācijās, kā arī abu koncerta dalībnieku – komponistu Čudara un Nīmaņa jaundarbus, kuri ļoti personīgi uzrunās katru koncerta apmeklētāju, piepildot ar Ziemassvētku laika gaišumu un prieku.

Dziesmu KLUSA NAKTS, SVĒTA NAKTS pirmoreiz izpildīja 1818. gadā Ziemassvētku vakarā Svētā Nikolasa pagasta baznīcā Oberndorfā pie Zalcburgas, Austrijā. Mises laikā dziesmu izpildīja tās autori Francs Ksavers Grūbers (Franz Xaver Gruber) ar vārdiem, ko sarakstījis Josefs Mors (Joseph Mohr). Dziesma ir tikusi tulkota apmēram 140 valodās, 2011.gadā to iekļāva UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Dziesmas KLUSA NAKTS, SVĒTA NAKTS 200 gadu jubilejas koncerti notiks baznīcās visā Latvijā:

Svētdien, 9.12. plkst. 17:00 Ķekavas Ev. Luteriskajā baznīcā
Piektdien, 14.12 plkst. 19:00 Ogres Ev. Luteriskajā baznīcā
Svētdien, 16.12. plkst. 19:00 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes Ev. Lut. baznīcā
Sestdien, 22.12. plkst. 19:00 Smiltenes Ev. Luteriskajā baznīcā
Svētdien, 23.12. plkst 18:00 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē
Otrdien, 25.12. plkst. 18:00 Kuldīgas Sv. Annas Ev. Lut. baznīcā
Trešdien, 26.12. plkst. 17:00 Dobeles Ev. Luteriskajā baznīcā

Biļešu cenas iepriekšpārdošanā uz koncertiem ir 10€. Biļešu skaits ir ierobežots. Koncerta dienā biļetes būs iespējams iegādāties tikai pie ieejas baznīcā un to cena būs 12€.

Apmeklētājiem pašiem būtu vēlams izvērtēt vai šis koncerts būs piemērots bērniem līdz 7 gadiem  un vai Jūsu bērnu uzvedība netraucēs citiem koncerta apmeklētājiem un mūziķiem. Koncerta ilgums būs aptuveni 1 stundu un 15 minūtes.

 

Organizē: Kultūras biedrība SPEKTRS

 
Nav gaidāmo pasākumu