PIRMIZRĀDE. SPĒLFILMA TĒVS NAKTS

Režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma “Tēvs Nakts”

Patiess stāsts par rīdzinieku Žani Lipki, kurš Otrā pasaules kara laikā slēpa desmitiem cilvēku. Izglābt vienu dzīvību nozīmē izglābt pasauli.

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās. Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību?

Filmas video treileris: https://vimeo.com/288512839

Pirmizrāde Latvijā: 2018. gada 25. oktobris
Režisors: Dāvis Sīmanis
Scenārija autori: Dāvis Sīmanis, Matīss Gricmanis, pēc Ineses Zanderes romāna “Puika ar suni. Stāsts par nosargātu noslēpumu” motīviem.
Māksliniece: Kristīne Jurjāne
Grima māksliniece: Sarmīte Balode
Operators: Andrejs Rudzāts
Montāžas režisors: Andris Grants, Dāvis Sīmanis
Komponists: Edgars Rubenis
Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Milena Gulbe, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Arnis Ozols
Producenti: Gints Grūbe, Antra Gaile
Asociētā producente: Inese Boka-Grūbe
Studija: Mistrus Media
https://www.facebook.com/TevsNakts

Filma “Tēvs Nakts” tapusi Nacionālā Kino centra programmā “ Latvijas filmas
Latvijas simtgadei”. Tās tapšana atbalstīta MEDIA programmā Creative Europe.

Dāvis Sīmanis, kinorežisors Režisors Dāvis Sīmanis (1980) kinorežijā debitējis 2006. gadā, veidojis gan dokumentālās filmas, gan spēlfilmas, kas iekļautas daudzu prestižu starptautisko kinofestivālu programmās. Vienlaikus Dāvis Sīmanis ir pasniedzējs kinoaugstskolās Latvijā un Somijā.
Filmu izlase: “Mūris” (2018, dokumentālā filma, pirmizrāde starptautiskajā kinofestivālā Visions du Réel), “Pelnu sanatorija” (2016, spēlfilma, dalība MIIF),
“Escaping Riga” (2014, dokumentālā filma, dalība IDFA, CPH:DOX, un vairāk kā 20 citu starptautisku festivālu programmās, Grand Prix Vēsturisko dokumentālo filmu festivālā Ukrainā), “Pēdējā tempļa hronikas” (2012, dokumentālā filma, dalība vairākos starptautiskos festivālos, Grand Prix Viļņas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā, Nacionālā kino balva “Lielais Kristaps”), “Pasaules skaņa”( 2010, dokumentālā filma ar G. Grūbi, dalība DOK Leipzig un citu starptautisko festivālu oficiālajās programmās, Grand Prix festivālos Kameraton un Zlata Praha).

Ilgums:  1h 28 min

Cena: 3.50 EUR

Norises vieta: Lielā zāle. Sēdvietas ir nenumurētas.

Organizators: SIA "Lielais dzintars" sadarbībā ar SIA “Mistrus Media”.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu