PENGUIN CAFE | AMBIENTE SKATUVE

Ar pirmo un pagaidām vienīgo koncertu Baltijas valstīs koncertzālē Cēsīs 1.decembrī viesojas Penguin Cafe!

Pirmās 50 biļetes tirdzniecībā par īpašu cenu - 12 eiro. Nākamās 50 biļetes par cenu - 15 eiro.  Nenokavē, pēc tam biļešu cena nemainīga - 20 eiro.

Saimons Džefss bija viens no, iespējams, visizcilākajiem postmodernisma laikmeta angļu komponistiem, kuru nereti pieskaita t.s. pasaules mūzikas aizsācējiem (vēl pirms Stinga un Pītera Geibriela). Viņš izveidoja pasaulslavenu apvienību Penguin Cafe Orchestra, kuras atskaņoto mūziku dēvēja par “moderno pusakustisko kamermūziku”. 1980-tajos un 90-tajos gados grupa devās daudzās turnejās un guva ievērojamu popularitāti.

Pēc Saimona Džefsa nāves viņa dēls Arturs Džefss izveidoja pēctecīgu apvienību, nosaucot to vienkārši par Penguin Cafe. Tās repertuārā ir daudz tēva radīto skaņdarbu, bet paralēli grupa ieraksta un izpilda arī paša Artura rakstītu mūziku, kas balstās Penguin Cafe Orchestra filozofijā. Viņš izmanto daudz dažādus mūzikas instrumentus – stīgas, klavieres, ermoņikas, ģitāras, kalimbas, kā arī elektroniskās mūzikas skaņu cilpas. A. Džefsa mūzikā ieskanas afrikāņu, venecuēliešu, brazīļu, avangarda, minimālisma un klasiskās mūzikas elementi.

Penguin Cafe apvienojušies mūziķi, kas spēlējuši arī tādās grupās kā “Gorillaz”, “Suede”, “Florence and the Machine” un “Razolight”. Grupas jaunākais mūzikas albums “The imperfect sea” iznācis 2017. gadā “Erased Tapes” paspārnē.

*Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

**Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu