Open Place 2018 godalgoto filmu seanss

Iespēja noskatīties piecas VI starptautiskā Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāla “Open Place 2018” godalgotās konkursa īsfilmas un vienu Latvijas filma.

KOSTIKS
Balva "Labākais scenārijs"
Režisore Ira Volkova, Krievija, 2017, 28 min
Jaunā gada priekšvakarā pazūd jauns puisis, vārdā Kostiks. Viņa māte un bijusī draudzene, kas burtiski ienīst viena otru, meklē viņu visur. Uzskatot, ka meitene ir viņa pazušanas iemesls, māte liek viņai piedalīties visās meklēšanas operācijās. Viņi izsūta paziņojumus, pārbauda līķus morgā, pārmeklē mežu un nokļūst policijā. Mīlestība pret Kostiku liek sievietēm spert pārdrošus soļus.
Lomās: Jeļena Nesterova, Marina Vasiļjeva, Aleksejs Judņikovs, Olga Sutulova
Scenārijs - Marija Ogņeva
Operators - Konstantīns Postņikovs
Mūzika - Roma Cepeļevs
Producente - Marija Antonova
Māksliniece - Olga Hļebnikova

DŽERIJS
Balva "Labākais režisors"
Režisors Romāns Pšiļipjaks, Polija, 2017, 26 min
Džerija, trīsdesmit sešus gadus vecā enerģētikas terapeita, dzīve negaidīti mainās. Barteks, kura māte vēlējās, lai Džerijs viņu izārstē, liek viņam sāpīgi apzināties, ka viņa spējas ir zudušas. Kādu dienu dziednieka spēks negaidīti atgriežas pie viņa, kad viņš izved pastaigā klaiņojošu suni. Viņš kļūst par īstu vietējo brīnumdari, bet ne uz ilgu laiku. Viņa spējas zūd, kad pazūd arī suns. Vai viņš spēs vēl jelkad dziedēt?
Lomās: Sebastiāns Lahs, Justīna Vasiļevska, Adams Bobiks
Scenārijs - Romāns Pšiļipjaks, Gžegošs Bogdaus
Operators: Ita Zbroņeca-Zajta

ES VIENMĒR TEVI MĪLĒŠU, KONIJ
Balva "Labākais aktieris"
Režisore Amanda Kernela, Zviedrija, 2017, 30 min
Ārā ir mīnus 30 grādi, un Konijs staigā apkārt kā nemierīgs noziedznieks nelielā aizmirsta ciematā Zviedrijas ziemeļdaļā. Viņš nav laipni gaidīts, un viss ciems, šķiet, viņu ienīst. Iepriekšējā dienā viņam uznāca panikas lēkme un aizbrauca no savas draudzenes dzemdībām, bet tagad viņš to nožēlo un vēlas atgriezties.
Lomās: Toge Herviens (balvas ieguvējs), Iza Vestmana, Sāga Īzaksone, Ēriks Frīmans.
Scenārijs - Amanda Kernela
Operators - Petruss Shoviks
Mūzika - Robina Svenska
Producents - Andreass Emanuelsons
Filmu kompānija - BOB Film Sweden AB, Sveriges Television

MANI SAUC JULITA
Balva "Labākais operators"
Režisors Filips Džeržavskis, Polija, 2017, 28 min
“Mans vārds ir Julita. Esmu trīsdesmit gadus veca. Pirms vienpadsmit gadiem mana tuvākā ģimene tika nogalināta.” Galvenā varone Julita mēģina pievienoties cietuma mediatoru programmai. Šādā veidā viņa vēsta savu stāstu sieviešu cietumā, zinot, ka viņas māte, kas nevēlas ar viņu sazināties, izcieš sodu tieši tur.
Lomās: Marta Ščisloviča, Aleksandra Koņečna, Janušs Habjors.
Scenārijs - Filips Džeržavskis, Pjotrs Borkovskis
Operators - Ādams Paļenta
Montāža - Vojčehs Raveckis juniors

SARAUJ, JUST!
Režisors Pāvels Gumennikovs, Latvija, 2017, 10 min 9 sek
Filmas pamatā ir neticami patiess stāsts par jaunieti Justu (24), kas zaudēja abas kājas bērnības avārijā un kurš ir iemīlējies kaimiņu meitenē Evā (23). Stāsts sākas, kad Justs satiekas ar Evu pie nama, kurā abi dzīvo. Flirtējošo sarunu pārtrauc divi zagļi, kuri aplaupa Evu Justa priekšā. Acumirklī Justs nolemj sekot zagļiem, lai izgūtu Eva somas un iekarotu viņas sirdi!
Aleksandrs Ronis (Justs) zaudēja abas kājas negadījumā, kad viņš spēlējās ar draugiem uz dzelzceļa līnijas 6 gadu vecumā. No 15 gadu vecuma viņš ir bijis vadošais spēlētājs Latvijas ratiņkrēslu volejbola komandā. Viņa sapnis ir nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem, izklaidēt un iedvesmot cilvēkus.
Lomās: Aleksandrs Ronis, Sergejs Fjodorovs, Toms Veličko, Jana Herbsta, scenārijs: Laura Lapiņa, operators: Mārtiņš Jansons, mūzika: Maikls Bānmillers, producents: Pavels Gumennikovs, filmu kompānija: GumennikovFilms

VISLABĀKĀ UGUŅOŠANA
GRAND PRIX un balva "Labākā aktrise"
Režisore Aleksandra Terpiņska, Polija, 2017, 30 min
Filmas sižets notiek mūsdienu pasaulē vienā no Eiropas pilsētām. Tajā attēlota viena diena trīs draugu dzīvē, kam, saskaroties ar militāru konfliktu savā valstī, ir jāmaina nākotnes plāni.
Lomās - Justīna Vasiļevska (balvas ieguvēja), Malvīna Buss, Pjotrs Poļaks.
Scenārijs - Aleksandra Terpiņska
Operators - Mihau Dimeks
Montāža - Magdalēna Hovaņska

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.
Filmas nav ieteicamas līdz 12 gadu vecumam.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu