Laikmetīgās dejas izrādes / Viens!?, SANSARA un Starpnozauri

Izrādes notiek viena pēc otras ar 25-30 minūšu pārtraukumu starpā!

Viens!?

Horeogrāfija: Alīna Mihailova
Scenogrāfe: Veronika Švedova
Mūzika: Ņikita Matvejevs
Gaismu mākslinieks: Dainis Sumišķis
Izpildītāji: Nauris Miķelis Goba, Aleksandrs Radzēvičs, Dmitrijs Raubiška, Dana Zvonarjova, Alīna Mihailova

Nelielā pilsētā, kādā nelielā dzīvoklī, tomēr pats savā plašajā pasaulē dzīvo mans vectēvs. Pēc smagi pārciestas slimības viņš klusē un nestaigā jau 13 gadus. Taču visu šo laiku viņš zīmē, radot savu pasauli.

SANSARA

Horeogrāfija: Arina Buboviča
Gaismu mākslinieks: Dainis Sumiškis
Izpildītāji: Ksenija Simanova, Nauris Miķelis Goba, Alīna Mihailova, Romāns Spradzenko, Ieva Beatrise Vilkauša

Autore par izrādi:

“Kā pamats izrādei izraudzīta Sansaras ideja. Sansara ir hinduismā un budismā pastāvošs uzskats par mūžīgo, ritošo laika un dzīves apli. Mans mērķis tomēr nav apgūt Sansaru pēc visām indiešu mācībām un filozofijas, bet gan izklāstīt savu redzējumu, radīt plastisku fantāzijas vizualizāciju par mūžīgo ratu, kurā visi griežamies, būdami savu vēlmju vergi. Zemes nežēlīgais cikls kādu var izmest, kādu paķert, kādu sargāt, kādu atklāti iznīcināt. Mūs pastāvīgi maina vietām. Tas ir Sansaras likums – cilvēku virpulis. Cilvēks piedzimst, nomirst, bet pēc tam atkal pārdzimst – un tā mūžīgi. Tajā pašā laikā Sansara ārstē “nelaimīgos”, dod iespēju izglābties un cerību atgriezties. Neviens nevēlas, lai tālāk būtu tikai tukšums un tumsa. Būtiski ir nevis tas, kam ticēt, bet ticēt vismaz kaut kam…”

Starpnozauri

Horeogrāfija: Ieva Beatrise Vilkauša
Gaismu mākslinieks: Niks Cipruss
Dejo: Laura Gorodko, Alīna Mihailova, Ksenija Simanova, Līga Ūbele, Sabīne Neilande

Kas ir laikmetīgā deja? Kas ir tas, kas laikmetīgo deju raksturo un atšķir no citiem deju stiliem, vai kas ir tas, ko laikmetīgā deja atstāj neizprastu? Laikmetīgās dejas klišejas vai stereotipi, centieni sevi pierādīt kā vērtīgu un aizraujošu. “Starpnozauri” mērķis ir aktualizēt un atspoguļot dažādus
aktuālus viedokļus par laikmetīgo deju, cenšoties paskatīties ārpus savas nozares sabiedrības, vēršoties plašāk un interesējoties par dažādiem esošajiem vai potenciālajiem skatītājiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu