BILDES 2018 Stiprās sievas - 5 gadu jubilejas koncerts

“Stipro sievu” 5 gadu jubilejas koncerts.

Koncertu vada – Varis Vētra

Brīvās gribas ansamblis “Stiprās sievas” sevi pirmoreiz pieteica mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” vasaras nometnē 2013. gada vasarā, kad vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe  piedāvāja “BILŽU” māksliniecēm dziedāt nometnes noslēguma koncertā.

Pamazām interese par kopā dziedāšanu pieņēmās spēkā, un kolektīvs izveidojies par stabilu muzikālu apvienību. “Stiprajās sievās” dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības.

Kolektīvs uzstājies festivāla “BILDES 2015” Folkkoncertā, “BILDĒS 2016” kopā ar Raimondu Tigulu un “BILDĒS 2017” ar Uldi Marhileviču.

“Stiprās sievas” muzicējušas Baltā galdauta svētkos Rīgā, Demenē, Piedrujā un Mārupē, vadījušas Jāņu ritu tautiešiem Bonnā, kā arī tepat Latvijā - Gulbenē,  Ādažos un Pokaiņos, dziedājušas izstādēs “Balttour”, piedalījušās koncertā Tigulkalnā, festivālā “Zaļais stars” un projektā “1836”, sniegušas koncertus Brīvdabas muzejā, Zemgaļu svētkos Tērvetē un Līvas ciema tirgū Liepājā.

“Stipro sievu” un Raimonda Tigula kopā ierakstītā dziesma “Sajāja Bramaņi” iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlasē “Sviests”. Šobrīd “Stiprās sievas” veic dziesmu ierakstus studijā “Lauska”, lai laistu klajā savu albumu. Repertuārā ir tautas mūzika, spēka dziesmas un latviešu komponistu dziesmas.

*Koncerta laikā tiks filmēts un fotografēts.
Tuvojoties koncertiem, biļetes kļūs dārgākas!

 
Nav gaidāmo pasākumu