UGUNS NAKTS Vienkoču parkā 2018

Oktobra pirmajā sestdienā no 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari.
18:30 sāksies gaismu meža iedegšana un senie danči, kas vēlāk saplūdīs ar Uguns rituālu.
21:00 notiks tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena noslēgumā būs uguns žonglieru šovs.
Uguns Nakts laikā darbosies dažādas amatnieku darbnīcas un citas aktivitātes, kur katram būs iespēja iesaistīties un līdzdarboties. Būs iespēja vizināties zirga mugurā, šaut ar loku, vērot kalēja un kaula apstrādes meistaru amata prasmi, Kokamatniecības muzejā darbosies kokamatnieki, guļbaļķu namiņā Līgatnes Amatu mājas meistari demonstrēs savas prasmes un dos iespēju darboties arī citiem. Dzīvo masku darbnīcā tiks dota iespēja pārvērsties par meža spoku, bet Zāļu sievas namiņā notiks nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm. Lāpu un sveču darbnīcā varēs izgatavot pats savu lāpu, vai vaska sveci. Naksnīgajā mežā māksliniece Ieva Šulca projecēs “Nakts meža pasakas”. Lielā grava pārtaps izgaismotajā un mistiskajā veļu pasaulē. Šogad Uguns nakts izskaņā Jāņa Straupes objekts “Augšup, lejup” pārtaps uguns skulptūrā.

Ieejas maksa*  7 eiro, skolēniem 4 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem līdz 6 gadu vecumam - bezmaksas.

* Iegādājoties biļetes norises vietā būs iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā. Uz pasākuma ieejas maksu netiek attiecinātas atlaides, kas darbojas apmeklējot Vienkoču parku ikdienā. 
Apmeklējot Uguns Nakti, Jūs atbalstāt Kokamatniecības muzeja attīstību!

Vairāk informācijas www.vienkoci.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu