Poļu Deju Teātra izrāde RAŽAS LAIKS

Tveicīgā un jutekliskā mākslas darba pirmā daļa uzjundī vasaras saulgriežu pievakares noskaņas; pagānu Saules un Mēness, auglības un pārpilnības svinības.

Mīlestības raža ir piesārņota ar impulsivitāti un cīņu ar sevi, kā arī ar dekadences un izmisuma dvašu. Kā vēlāk atklājas, šīs ainas ieskicē Ražas otro daļu, sniedzot deju teatrālajam izpildījumam kompozīciju un strukturālu risinājumu, kas uzskatāms par prologu.

Viņi ir sējēji, kuru ķermeņu valoda simbolizē sēklas siešanu; taču viņi ir arī lauksaimnieki un zemkopji, paužot dziļo saikni ar zemi tiešā saskarē. Tas izpaužas kā maigums, ar kuru viņi pieskaras zemei, vai maigums un neizsīkstošo kultūru mīlestība, līdzīga siltumam un emocijām, ko attēlo pāris aktieru aizkustinošās deju ainās. Šī izpausme ir visvairāk pamanāma, kad deju kustības apvieno ar poļu izpildītāja Ādama Struga tautas mutvārdu tradīciju iedvesmotām dziesmām.

Deju izrāde Ražas Laiks ir poļu vēstures projicēšana, kā arī Polijas lauku dzīves konstruktīva atainošana. Tomēr, galvenokārt, šis uzvedums ir metaforiski un simboliski izklāstīts stāsts par ražas jauneklīgo un tumšo pusi.

 Raža ir stāsts par dzīvības saglabāšanu un nāves veicināšanu.

Izrāde tapusi sadarbībā ar Polijas Republikas Kultūras un nacionālā mantojuma ministriju, Lielpolijas Vojevodistes pašvaldības kultūras iestādi daudzgadu programmas INDEPENDENT 2017-2021 ietvaros kā Adam Mickiewicza institūta subsīdiju programmas “Cultural bridges" daļa.

 
Nav gaidāmo pasākumu