Manā varā/J.Lūsēna un I.Rudzītes dziesmu cikls

11.oktobrī plkst.18.30 Valmieras drāmas teātrī izskanēs ekskluzīvs muzikāls projekts – dziedātājas Inetas Rudzītes un komponista Jāņa Lūsēna dziesmu cikls „Manā varā”. To iedvesmojusi latviešu dzejnieču dzejas zelta izlase – no Vizmas Belševicas līdz Annai Rancānei un Annai Auziņai, no Astrīdes Ivaskas, Veltas Sniķeres līdz Mārai Zālītei un Liānai Langai.

„Man šodien gribas dziedāt par patiesām jūtām, kas mīt sirdī jau pieaugušai sievietei. Gribu dziedāt par mīlestību visās tās krāsās, un nebaidīties vārdos ne no sāpēm ne skumjām, ne pārdzīvojumiem tikai tāpēc vien, ka šodien  modē ir tikai viss pozitīvais. Manuprāt, ir nežēlīgi atņemt cilvēkam ko tik skaistu kā gaišas skumjas vai to nepieciešamās vientulības devu, kas  palīdz atšķirt īsto no uzspēlētā un lētā. Domāju, ka periods, kad centos dziedāt kā maza meitene, ir jau pagātnē,” saka dziedātāja Ineta Rudzīte, kura kopā ar komponistu Jāni Lūsēnu aizsāk muzikāli pilnasinīgu dzejas, dzīves un mīlestības dzīlēs uzietu dziesmu ciklu „Manā varā”. 

Savukārt Jānis Lūsēns atzīst: „Sieviete man vienmēr bijis liels noslēpums, līdz galam neatklāta pasaule. Nezināmais vienmēr ir satraucošs, īpaši – kāda nezināma vara, kas valda pār mums, vīriešiem. Sieviete var būt gan mūza, gan dieviete, gan amazone, gan būrēja… Gluži tāpat, kā to savos vārdojumos apliecina mūsdienu dzejas grandāmas.”

Jāpiebilst, ka Inetas Rudzītes samtainajai un poētiskajai balsij īpašu pieskārienu devusi Islande, kas uzticējusi Inetai savas valsts goda konsules amatu Latvijā.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu