LAUVA ZIEMĀ

Biļete derīga tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu (Pase vai ID karte).

LŪDZAM UZ IZRĀDI IERASTIES VISMAZ 30 MINŪTES PIRMS SĀKUMA!

Džeimss Goldmens

LAUVA ZIEMĀ

Tulkojusi Evita Mamaja

Pirmizrāde – 2018. gada 30. novembrī

 

"Šajā mirklī Dailes teātra izcilie, savrupie aktieri ir vienoti ciešā ansamblī, un tas ir ko vērts!"

Edīte Tišheizere, IR

 

Anglijas karalis Henrijs II ir radījis varenu karalisti. Viņam ir jāzina, ka tā pastāvēs. Viņam ir jāizšķiras, kuram no dēliem atdot savu valsti. Viņa dēli un sieva Eleonora jau reiz ir vērsušies pret viņu.

Sagaidot Ziemassvētkus, Henrijs aicina uz tikšanos savu ieslodzīto sievu Eleonoru, savus trīs godkārīgos dēlus un Francijas karali Filipu. Tie ir bīstami ciemiņi. Katram no viņiem ir paslēpts duncis, ar ko vērsties pret pārējiem. Katrs no viņiem nemitīgi rīko sazvērestības, dibinot alianses, meklējot sabiedrotos, solot, melojot un pārkāpjot visus zvērestus.

Vai pasaulē ir palicis kāds cilvēks, kurš Henrijam ir tuvs, pazīst viņu vislabāk un saprot?

Lomās: Juris Žagars (Henrijs II, Anglijas karalis), Rēzija Kalniņa (Eleonora, Henrija sieva), Lauris Dzelzītis (Ričards), Artūrs Skrastiņš (Džefrijs), Toms Treinis (Džons), Dainis Grūbe (Filips, Francijas karalis), Anete Krasovska (Elisa), Andris Bulis (Viljams Māršals), Gunārs Placēns (Bīskaps), Lelde Dreimane, Inga Krasovska, Rūta Hasnere, Alise Danovska, Emīls Gilučs, Aldis Siliņš, Jānis Silavs, Ričards Murāns, Niklāvs Kurpnieks (Galminieki), Vilius Matutis (Dūdinieks)

 Režisors un skatuves versijas autors – Aleksandrs Morfovs

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis

Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa

Muzikālais konsultants - Juris Vaivods

Horeogrāfe – Inga Krasovska

Video mākslinieks – Artis Dzērve

Gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs

Paukošanas treneris – Valdis Kupčs

 

 
Nav gaidāmo pasākumu