Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls/ Veltījums Tālivaldim Deksnim

Festivāls noslēgsies sestdien, 22. septembrī plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē ar koncertu “Veltījums Tālivaldim Deksnim”. 

Ērģelniece Edīte Deksne (Alpe) kopā ar dziedātāju soprānu Ingu Šļubovsku šo programmu veidojušas domājot par vienu no izcilākajiem Latvijas ērģelniekiem – Tālivaldi Deksni. 

Kurzemnieks un aizputnieks T. Deksnis, no kura šogad pavasarī atvadījās Latvijas mūziķu un mūzikas mīļotāju saime, nesis Latvijas profesionālās mākslas vārdu visā plašajā pasaulē, kā arī devis lielu ieguldījumu Latvijas ērģelnieku izglītošanā un Latvijas ērģeļu izpētē, apkopē un restaurācijā. Viņš bija arī konsultants un padomdevējs Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālei ērģeļu uzturēšanas un restaurācijas procesā, kā arī vairakkārt pats bijis festivāla viesis gan kā solists, gan kā meistarklašu vadītājs un konsultants mākslinieku izvēlē. 

_____________________________________
Šogad jau septiņpadsmito reizi notiks Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls. No 9. līdz 22. septembrim klausītāji tiks gaidīti koncertos Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, kas lepojas ar pasaulē lielākajām vēsturiskām mehāniskām ērģelēm ar ir vairāk kā 7000 stabulēm, Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē, Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē. 

Biļetes jau šobrīd iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā - https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizers/organizer/554

Plašāka informācija interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/ViaCulturaLV, un facebook.com.

 
Nav gaidāmo pasākumu