A.Volodins /Ar mīļotajiem nešķirieties/ Rēzeknes pilsētas teātra Joriks latviešu trupas izrāde

“No mīļotajiem nešķirieties” nav ikdienišķs stāsts par ikdienišķām lietām – prombūtni, šķiršanos. Precēts pāris, kas kopā dzīvojuši pavisam neilgi, nokļūst tiesas zālē. Jauniešu emocijas un karstais prāts neļauj viņiem pašiem atrisināt savas nesaskaņas, un vienā acumirklī par vienīgo mīlestības aizstāvi, par personu, kurš aizvainojumu, pārmetumu un pārpratumu straumē varētu glābt jūtas, kļūst tiesnesis. 

Darbība notiek Ļeņingradā (Pēterburgā), un visus lugas notikumus apvij šīs pilsētas maģija. Stāsts būs tuvs ikvienam, kam jebkad ir nācies šķirties, zaudēt tuvus un mīļus cilvēkus, katram, kurš zina, kas ir piedošana, un tic tam, ka mīlestība var pārvarēt visu, pat šķiršanos. 

Jaunākās paaudzes skatītājiem Aleksandra Volodina vārds nav pazīstams. Vidējās un vecākās paaudzes cilvēki atceras filmas "Pieci vakari", "Rudens maratons", "Vecākā māsa", kuru scenāriju autors ir A.Volodins/  Aleksandrs Volodins (1919 - 2001) ir krievu dramaturgs, dzejnieks un prozaiķis, kas lielāko mūža daļu nodzīvojis Pēterburgā. Viņa darbi krievu padomju literatūrā izceļas ar ļoti reālistisku un negaidīti tiešu ikdienas portretējumu.

Režisors: Antons Kiseļuss
Scenogrāfe/ kostīmmāksliniece: Olga Galicka
Lomās: Elīna Avotiņa, Ilze Āboltiņa, Ance Kukule, Māra Ribkinska, Kārlis Tols, Edijs Zalaks, 

Izrāde notiek uz lielās zāles skatuves - vietu skaits ierobežots.

Izrāde latviešu valodā
Ieteicamais vecums 12+

PIRMIZRĀDE 2018.GADA 24.SEPTEMBRĪ.

 
Nav gaidāmo pasākumu