Mūzikas un dejas izrāde / Skrien piparmētras gaisā

SOLISTI: Marlēna Keine (soprāns), Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns), Emīls Kivlenieks (tenors), Nauris Indzeris (baritons).

DEJOTĀJI: Egija Abaroviča, Reinis Rešetins. Operetes orķestra ansamblis. 

UZMANĪBU! Neparedzētu apstākļu dēļ izrādi diriģēs Atvars Lakstīgala (iepriekš plānots Guntars Bernāts).

Skrien piparmētras gaisā...  Programma, kas veltīta Latvijas simtagei, ietver latviešu komponistu dziesmas, kuras mīlam, un kuras iecienījuši klausītāji. Šīs dizesmas izgaismo visu Operetes jeb Muzikālā teātra repertuāra žanrisko spektru - tas ir operetes, mūziklu, kino un teātra muzikālais repertuārs. 

Jaunība, skumjas, ticība, sāpes, mīlestība, vilšanās, sāpes, prieks - tā ir dzīve.  Dzīve? Vai teātris? Kas ir patiesāks - dzīve vai teātris? Operete, muzikālais teātris mūs paceļ pāri ikdienai, izrauj no tās un palīdz dzīvot, palīdz izdzīvot, pārdzīvot un, gūstot pozitīvi dzirkstošu un bagātīgu emocionālo lādiņu, iet tālāk šajā dzīves spēlē.

Tonizējošais piparmētras svaigums, kas dažādās dzīves situācijās gan spirdzina, gan nomierina, iemieso šīs izrādes pamatideju un vijas cauri šai mūzikas un dejas izrādei. Vienmēr jaunie operetes solisti caur dziesmas un kustības un tērpa valodu jums izstāstīs , izdziedās un izdejos muzikālu dzīves stāstu un vedīs  “Cauri pilsētai” (Elga Igenberga) “Uz Rīgu, Rīgu, Rīgu” (Imants Kalniņš), un “Uz laukiem” (Ivars Vīgners). “Manās acīs izlasi tu pati, – kopā dzīvē jāiet tev un man” teikts Silavas valsī (Indulis Kalniņš). Vai tas lemts arī Annelei un Viktoram (Elga Īgenberga), un Kerijai un Herstvudam (Raimonds Pauls)? “Ja tu man esi” (Zigmārs Liepiņš), es esmu “Septītajās debesīs” (Raimonds Pauls). Kas notiek ar mūsu “Dvēselīti” (Mārtiņš Brauns), kad mēs spēlējam šo dzīves spēli? Vai viss ir ‘Tip-top”? (Raimonds Pauls). Jebkurā gadījumā – “Kamēr vari, tikmēr dari!” (Aleksandrs Kublinskis), tad “skriešus atnāk laimīte un prieks” (Raimonds Pauls) un citas. 

Dzīve elpo mums pretī un atver neskaitāmas iespējas! Iespējas, kas dotas tikai mums, unikāli. Pieņemsim tās ar pateicību un prieku! Svinēsim!

Šīs izrādes pirmizrāde, sagaidot Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus, 2018. gada 25. martā VEF Kultūras pilī un 25. aprīlī Liepājas teātrī izskanēja ar nosaukumu Lai sasaucamies, lai dziedam! Tagad programma modificēta.

Režisors Valdis Lūriņš
Horeogrāfs Alberts Kivlenieks
Kostīmu māksliniece un scenogrāfe Elīna Milta
Instrumentāciju autors Jānis Kaijaks, seniors
Producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, Operetes teātris/Latvijas Operetes fonds

Izrāde 2 daļās, ilgums 2 stundas 25 minūtes

Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā.

 
Nav gaidāmo pasākumu