BORISAM BANNIHAM 70

2018. gada 18. oktobrī Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, izcilais Latvijas džeza kontrabasists Boriss Bannihs kopā ar kolektīvu “Modal Jazz Ensemble” un īpašās viešņām – džeza vokālistēm Evilenu Protektora un Olgu Pīrāgs, svinēs savu 70 gadu jubileju. Pasākums notiek ar AS "Olainfarm" atbalstu.

Kontrabasists Boriss Bannihs ir viens no svarīgākajiem džeza mūziķiem, kurš ir veidojis Latvijas džeza vēsturi. Sācis nodarboties ar džezu jau 1962. gadā, spēlējis Latvijas Televīzijas un Radio bigbendā, Latvijas valsts filharmonijā Raimonda Paula ansambļa sastāvā, saksofonista Vadima Vjadro džeza kvartetā, ar kuru koncertējis visās PSRS valstīs.

Kopā ar Latvijas radio bigbendu ierakstījis Gunāra Rozenberga un Raimonda Paula albumus, kopā ar MODO un kvartetu (Raubiško, Rozenbergs, Boldirevs un Bannihs) uzstājās Tbilisi džeza festivālā, muzikāli darbojies kopā ar Ilgu Bērziņu, Leonidu Gorovoju un vairākiem citiem ievērojamiem mūziķiem, uzstājies Somijā, Vācijā, Nīderlandē, Francijā un citur.

18. oktobrī, Borisa Banniha 70 gadu jubilejas svinībās, mūziķis uzstāsies kopā ar kolektīvu “Modal JazzEnsemble” un viesmāksliniecēm Olgu Pīrāgs, EvilenuProtektori.

 
Nav gaidāmo pasākumu