Ziemassvētku festivāls. Jaungada koncerts un Vīnes Valši.

Piedalās: Sergejs Dogadins (vijole), kamerorķestris Sinfonietta Rīga, diriģents Normunds Šnē. Vakara vadītājs - Ints Teterovskis

Programma:

I daļa

Volfgangs Amadejs MOCARTS (Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791)
17. simfonija KV129

Aleksandrs ROZENBLATS (Alexander Rosenblatt, 1956)
Džeza koncerts vijolei un orķestrim

II daļa

Pēteris ČAIKOVSKIS (Pyotr Tchaikovsky, 1840–1893)
Meditācija no cikla "Atmiņas par dārgu vietu"

Pēteris ČAIKOVSKIS (Pyotr Tchaikovsky, 1840–1893)
Valsis - Skerco vijolei un orķestrim

Johans ŠTRAUSS, jaunākais (Johann Strauss II, 1825–1899)
Uvertīra operetei "Čigānu barons"

Jozefs ŠTRAUSS (Josef Strauss, 1827–1870)
“Die Libelle”, polka - mazurka

Johans ŠTRAUSS, jaunākais (1825–1899)
Čardašs no operas “Bruņinieks Pacmans”

PAR MĀKSLINIEKIEM:

SERGEJS DOGADINS, vijole

Sergejs Dogadins ir desmit starptautisku konkursu uzvarētājs, tostarp:

2011 - XIV Starptautiskajā Čaikovska konkursā – otrās vietas balva (pirmā vieta netika piešķirta) un skatītāju balva (Krievija);
2015 - IX Starptautiskajā Jozefa Joahima (Joseph Joachim) vijolnieku konkursā Hannoverē (Hannover) – pirmās vietas balva (Vācija);
2018 - Starptautiskajā Singapūras vijolnieku konkursā – pirmās vietas balva (Singapūra).

Dogadins studējis slavenākajās un nozīmīgākajās mūzikas iestādēs: Sanktpēterburgas Konservatorijā (profesora Vladimira Ovčareka vadībā), Starptautiskajā Menuhina Mūzikas akadēmijā Gštādē (Gstaad) (profesora Maksima Vengerova vadībā), Ķelnes Mūzikas augstskolā (profesores Mihaelas Martinas vadībā) un Mūzikas Universitātē Grācā (Graz) (profesora Borisa Kušnira vadībā).

Pašlaik Dogadins uzlabo savas prasmes Vīnes Mūzikas un mākslas universitātē pie profesora Borisa Kušnira. Kopš 2017. gada ir vieslektors Liangžu Starptautiskajā Mākslas akadēmijā (Ķīnā). Sergejam Dogadinam ir bijis tas gods spēlēt ar Nikolo Paganīni un Johana Štrausa vijolēm. Pašlaik viņš spēlē Domeniko Montanjanas (Domenico Montagnana) vijoli (Venēcija, 1721. gads), ko piedāvā "The Rin Collection" (Singapūra).

Kopš savas debijas 2002. gadā Sanktpēterburgas Filharmonijā ar Vasiliju Petrenko un Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri Dogadins ir uzstājies uz pasaules slavenākajām skatuvēm, piemēram, "Musikverein" Zelta zālē Vīnē, Berlīnes Filharmonijas zālē, Herkulesa zālē Minhenē, "Concertgebouw" Amsterdamā, "Suntory" zālē Tokijā, "Festspielhaus" Bādenbādenē, Simfonijas zālē Šanhajā, "Auditorio Nacional" Madridē, "Tonhalle" Cīrihē un Diseldorfā, kā arī kopā ar Londonas Filharmonijas orķestri, Karalisko Filharmonijas orķestri, Berlīnes Simfonisko orķestri, Vācijas Radiofilharmonijas orķestri, Anglijas Kamerorķestri, kamerorķestri "Kremerata Baltica", Minhenes Kamerorķestri, Šanhajas Simfonisko orķestri, Taipejas Filharmonijas orķestri, Krievijas Nacionālo filharmonijas orķestri, "Mariinsky" teātra orķestri, kā arī citiem ārzemju un Krievijas orķestriem.
Vairākas Dogadina uzstāšanās ir pārraidītas visā pasaulē – "Mezzo classic" (Francija), "Medici.tv", Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU), "BR Klassic", WDR un "NDR Kultur" (Vācija), "YLE Radio" (Somija), NHK (Japāna), BBC (Apvienotā Karaliste), Polijas Radio, Igaunijas un Latvijas Radio.

Viņš ir uzstājies ar tādiem izciliem diriģentiem kā Jurijs Temirkanovs, Valērijs Gergijevs, Vladimirs Aškenazi, Vladimirs Spivakovs, Manfrēds Honeks (Manfred Honeck), Muhais Tangs (Muhai Tang), kā arī ar pazīstamajiem mūziķiem Elizabeti Leonskaju, Dāvidu Geringu (David Geringas), Denisu Matsujevu, Daniilu Trifonovu un citiem.

SINFONIETTA RĪGA

Jauneklīga degsme un vitalitāte apvienojumā ar izzināšanas prieka dzirksti, augstu profesionalitāti un aizrautību raksturo Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga komandu. Jau kopš orķestra dibināšanas 2006. gadā tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Normunds Šnē. Sinfonietta Rīga mūziķi ir gados jauni un radošām idejām atraisīti mākslinieki, kas pēta baroka mūzikas atskaņojuma tradīcijas, studē klasicisma interpretācijas fineses, ir nepārspējami spoži laikmetīgajā mūzikā, kā arī nevairās no piedalīšanās neakadēmiskos eksperimentos un crossover projektos. Par vienu no uzdevumiem orķestris izvirzījis kamersimfonijas žanra attīstības veicināšanu Latvijas mūzikā, divreiz gadā pasūtinot jaunu šī žanra partitūru mūsdienu latviešu komponistiem.

NORMUNDS ŠNĒ, diriģents

Mācījies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas obojas spēles klasē un diriģēšanas meistarklasē. Kopš 2007. gada māca obojas spēli Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā. 
Muzicējis kopā ar Pīteru Donahjū, Izabellu Faustu, Martinu Frestu, Patriku Galuā, Dāvidu Geringu, Tatjanu Grindenko, Natāliju Gūtmani, Gidonu Krēmeru, Kristianu Lindbergu, Trulsu Mjorku, Krispianu Stīlu Perkinsu, Terji Rīpdālu, Mstislavu Rostropoviču, Džo Zavinulu u. c.
Normunds Šnē sešas reizes dažādās nominācijās saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu un ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

 
Nav gaidāmo pasākumu