Ziemassvētku festivāls. Krāsainie Ziemassvētki Trio Art-i-Shock

Piedalās: Trio Art-i-Shock - Agnese Egliņa (klavieres, klavesīns), Elīna Endzele (sitaminstrumenti), Guna Šnē (čells) un Guntars Prānis (rata lira)

Programma: 

I daļa

Gregoriska melodija
In dedicatione

Peirs VIDALS (Peire Vidal, 1175-1205)
Baros de mon tan covit

Marēns MARĒ (Marin Marais, 1656-1728)
Spāņu folijas

Osvaldo GOLIHOVS (Osvaldo Golihov, 1960)
Lua descolorida

Alfrēds ŠNITKE (Alfred Schnittke, 1934-1998)
Svīta senajā stilā
I Pastorāle
II Balets
III Menuets
IV Pantomīma
V Fūga

II daļa

Anonīms
Ziemassvētku deja

Anonīms, 12. gs.
Res est admirabilis (Limoža)

Anonīms, 16. gs.
Bouree L'Orientale

Djēgo ORTISS (Diego Ortiz, 1510-1570)
Recercada Primera Sobre El Canto Llano „La Spagna”
Recercada Segunda Sobre el Passamezzo Moderno

Arturs MASKATS (1957)
Svīta no izrādes “Maģijas atslēgas” M. Čehova Rīgas Krievu teātra repertuāra

Deja no Bretaņas
An-dro

PAR MĀKSLINIEKIEM:

TRIO ART-i-SHOCK

Trio ART-i-SHOCK ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Kopš tā pastāvēšanas sākotnes 2011. gadā trio spēlē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Ansambļa nosaukumā iešifrēta tiekšanās pēc mākslinieciskas pilnības, vēlme klausītājus pārsteigt, iepriecināt un dažreiz draudzīgi provocēt. Smalks humors, spēles elements, radošs šoks kā pirmstāvoklis jaunradei un sevis jaunatklāšanai. Trio ART-i-SHOCK koncertprogrammas ir kontrastiem un muzikāliem eksperimentiem bagātas. Sadarbojoties ar komponistiem, trio pilnveido un paplašina oriģinālmūzikas repertuāru, kas sarakstīta čellam, klavierēm un sitaminstrumentiem, aktīvi veicina jaunu skaņdarbu tapšanu. To interpretācijas raisījušas kritiķu sajūsmu par mūziķu rūpīgu iedziļināšanos katrā darbā, laikmetīgās mūzikas niansēti smalkiem atskaņojumiem un tehnisko meistarību. Trio ART-i-SHOCK jaundarbus veltījuši Kristaps Pētersons, Linda Leimane, Platons Buravickis, Andris Dzenītis, Agneta Krilova, Santa Bušs, Sabīne Ķezbere, Rihards Dubra, Juris Karlsons, Marina Gribinčika, Jānis Lūsēns, Andris Vecumnieks, Jēkabs Nīmanis, Evija Skuķe un daudzi citi.
Trio tapa sagadīšanās dēļ, kad visas ansambļa dalībnieces, nominētas Lielajai mūzikas balvai par izcilu darbu ansamblī, apbalvošanas ceremonijā kopīgi atskaņoja mūziķa un komponista Andreja Puškareva aranžēto Astora Pjacollas opusu Milonga del anunciacion un nolēma savu pirmo satikšanos uz skatuves no nejaušības izvērst par pastāvīgi koncertējošu, mākslinieciski spilgtu apvienību. Trio ART-i-SHOCK radošajā ikdienā ietilpst aktīva koncertēšana Latvijas reģionos, tas sniedzis koncertus Norvēģijā, Igaunijā, Lietuvā, Albānijā, Gibraltārā, Grieķijā.
Ansamblis uzstājies laikmetīgās mūzikas festivālos “Latvijas Jaunās mūzikas dienas”, “Arēna”, Latviešu mūzikas svētkos Madonā, sitaminstrumentu festivālā Ukmerģē, Eiropas Mūzikas forumā, savas programmas atskaņojis festivālos “Sansusī”, “Dominante”, “Eiropas ziemassvētki” un Rīgas festivālā. Sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri un Orķestri “Rīga”.
2017. gadā trio Art-i-Shock tika nominēts Lielajai mūzikas balvai par izcilu sniegumu kamermūzikā un kļuva par pirmo Latvijas Radio 3 "Klasika" rezidējošo ansambli. Sadarbojoties ar nacionālo ierakstu apgādu “Skani”, trio Art-i-Shock 2017. gada novembrī izdeva savu pirmo albumu, kas ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons 2018” kategorijā Gada akadēmiskās mūzikas albums.
2018. gadā trio Art-i-Shock kļuvis par Dzintaru koncertzāles 2018./2019. gada sezonas rezidējošo ansambli.

 
Nav gaidāmo pasākumu