Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi. Vilis Daudziņš/ Mārtiņš Meiers / Jēkabs Nīmanis

VEIDENBAUMS UN VEIDENBAUMS. DIVI BRĀĻI Poētiska lekcija

Mums katram ir savs priekšstats par Eduardu Veidenbaumu, bet tikai retais zina, ka arī viņa vecākais brālis Kārlis rakstīja dzeju. No viņa rakstītā ir saglabājies pavisam maz - daži dzejoļi un piezīmes, taču pat no šī mazumiņa kļūst skaidrs, ka mums ir darīšana ar ļoti īpatnu un smalku personību. Ar ārkārtīgi apdāvinātu cilvēku, kura nozīme nav pietiekami novērtēta ne vien viņa paša literārā devuma dēļ, bet arī tādēļ, ka bez viņa mēs nezinātu Eduardu Veidenbaumu.

Šis ir stāsts par diviem talantīgiem jauniem cilvēkiem, par zemi, kurā viņi piedzima, par dzeju, kuru viņi rakstīja, par valdniekiem, kas pār viņiem valdīja un par laiku, kas beigās visu saliek pa vietām.

Autors - Vilis Daudziņš

Komponists - Jēkabs Nīmanis

Iestudējumā - Vilis Daudziņš, Mārtiņš Meiers, Jēkabs Nīmanis

Iestudējums II daļās, ap 1stundu 45 min. ilgs.

Iestudējuma producents Mūzikas nams Daile,

 Anda Zadovska: e-pasts: [email protected].    www.dailesnams.lv

Pirmizrāde 2018. gada 16. septembrī Mūzikas namā Daile

 Atgādinām, ka Ministru Kabineta noteikumi paredz, apmeklējot iekštelpu pasākumus, iepriekš veikt biļešu personalizāciju, ko ātri un viegli var izdarīt Biļešu Paradīzes vietnē: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

 Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

Pasākumu pulcēšanās un norises laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi.

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā; - respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.



 
Nav gaidāmo pasākumu