Festivāls VIA BALTICA/ Baltijas laiks

21. augustā plkst.19:00 Kuldīgas Mākslas namā izskanēs VIA BALTICA - festival koncerts "Baltijas laiks", kurā piedalīsies latviešu un igauņu mūziķu trio Tempus Balticus

Piedalās: Tempus Balticus - Jānis Tretjuks (Latvija, klarnete), Māra Botmane (Latvija, čells), Johans Randvere (Igaunija, klavieres) 

Jaunu un talantīgu latviešu – iIgauņu mūziķu apvienība “Tempus Balticus” atskaņos izcilu Baltijas valstu komponistu skaņdarbus. Šī kameransambļa identitātē lielu lomu spēlē Baltijas jūras reģions, kura akadēmiskās laikmetīgās kamermūzikas izzināšana, papildināšana un popularizēšana ir viens no galvenajiem “Tempus Balticus” mērķiem. Koncertā skanēs igauņa Erki Svena Tīra, lietuvieša Anatolija Šenderova, un latviešu Pētera Plakida un Ērika Ešenvalda kompozīcijas.

_________________________
Festivālā "Via Baltica" jau vairākus gadus satiekas mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, festivāls pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā un šogad arī Rudbāržos.

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu. Plašāka informācija un programma pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica un facebook.com.

 
Nav gaidāmo pasākumu