Homo Novus / Nezināmais nezināmais

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Nezināmais nezināmais"

10., 11., 12. septembris plkst. 19:00

Koncertzāle "Tu jau zini Kur!"

1h30min

Latviešu un angļu valodā

Biļetes - 15 EUR (10 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Komponists Olivers Kristofs Līss
Režisors, libreta autors, scenogrāfs Viesturs Meikšāns
Režisora asistenti Roberts Dauburs, Henrijs Arājs
Dramaturgs Korneliuss Pāde
Izpilda: stīgu kvartets JUNO
Solisti: Armands Siliņš, Jolanta Strikaite, Edgars Auniņš
Aktrises: Ilva Centere, Anta Aizupe
Līdzproducenti: Latvijas Jaunā teātra institūts, Valmieras vasaras teātra festivāls, alternatīvās kamermūzikas festivāls “Sansusī”

 

Satikušies leģendārās britu režisores Keitijas Mičelas meistarklasē Dienvidfrancijā, mūsu režisors Viesturs Meikšāns, birtu komponists Olivers Līss un vācu dramaturgs Korneliuss Pāde nolēma kopā strādāt pie jaunas oriģināloperas par mūsu laiku, kas iezīmē pāreju no antropocēna uz postantropocēna laikmetu, sniedzot vēsturisku, personisku un māksliniecisku komentāru par to, kā cilvēce līdz tam ir nonākusi. 
Viesturs Meikšāns: “Šis būs stāsts par laiku, kad cilvēks ir kļuvis tik spējīgs, ka sāk ietekmēt planētas klimatu. Operā vienlīdz būtisks būs gan personisks stāsts, gan zinātnisks atklājums vai nesen redzēts seriāls un dabas katastrofa Antarktīdas ledājos.”

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2018. gada 6. līdz 12. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

homonovus.lv/programma?s=nezinamais

 
Nav gaidāmo pasākumu