Homo Novus / Noktirne

Starptautiskā jaunā tēatra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Noktirne" 

7., 8., 9. septembris plkst. 20:00

Rīgas Centrālās bibliotēkas Daugavas filiālbibliotēka un tās apkaime, pulcēšanās Aviācijas ielā 15

3h

Latviešu vai angļu valodā

Biļetes - 15 EUR (10 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Daļa izrādes notiek brīvā dabā un ietver fiziskas aktivitātes

  

Autori: Krista Burāne, Endijs Fīlds, Ieva Kauliņa, Ēriks Ēriksons

Izpildītāji: Eva Kronberga, Eva Krūmiņa, Agnese Bordjukova, Ieva Gauričikaite, Santa Grīnfelde, Rūdolfs Gediņš, Krišjānis Sants, Artūrs Čukurs, Ivars Broničs, Ģirts Bisenieks

Producents: Latvijas Jaunā teātra institūts

Līdzproducents:Londonas starptautiskais teātra festivāls, LOKAL festivāls 

Mūsu vadošās dokumentālā teātra režisores Kristas Burānas un viņas domubiedru jaunākā izrāde “Noktirne” aizved skatītāju pilsētas neredzamajā un nepieradinātajā daļā, mainot ierasto skatiena fokusu un kustību trajektoriju. Izrāde sākas pēc saulrieta un turpinās līdz vēlai naktij, kad tumsa kļūst par fonu nakts dziesmai, kurā skaļi ieskanas dabas un dzīvnieku balsis. Reizē izrāde un fizisks ceļojums, “Noktirne” notiek robežzonā, kur cilvēka radītais sastopas ar dabisko, un uzdod jautājumu par to līdzāspastāvēšanas nosacījumiem.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2018. gada 6. līdz 12. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

www.homonovus.lv/programma?s=noktirne

 
Nav gaidāmo pasākumu