Koncerts KOKU SIMFONIJAS

KOKU SIMFONIJAS
V starptautiskā JVLMA Koka pūšaminstrumentu simpozija noslēguma koncerts
Biļetes cena – 5.00 €, studentiem, skolēniem un pensionāriem  -  3.00 €

Programmā
•    Karls Fīlips Emanuels Bahs Koncerts obojai, stīgām un klavesīnam Sibemol mažorā
•    Fransuā Devjēns Koncerts flautai un orķestrim nr. 7 mi minorā 
•    Karls Marija fon Vēbers Concertino klarnetei un orķestrim  op. 26 Mibemol mažorā
•    Franks Martēns Balāde altsaksofonam, stīgām un perkusijām
•    Karls Fīlips Emanuels Bahs Koncerts flautai, stīgām un klavesīnam La mažorā (H438) Pētera Sarapū pārlikums fagotam

Solisti
Gregor Witt – oboja /Vācija/
Paolo Taballione – flauta /Itālija/
Karel Dohnal – klarnete /Čehija/
Eva van Grinsven – saksofons /Nīderlande/
Peeter Sarapuu – fagots /Igaunija/

Atskaņo Liepājas Simfoniskais orķestris
Diriģents Andris Vecumnieks

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ Pūšaminstrumentu katedra reizi gadā rīko starptautisku simpoziju, kurā aicina piedalīties izcilākos un aktuālākos sava instrumenta spēles meistarus no visas Eiropas. Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un programmas Erasmus + atbalstam, nedēļas garumā notiek meistarklases gan Mūzikas akadēmijas, gan Mūzikas vidusskolu un skolu jaunajiem koka pūšaminstrmentālistiem, bet noslēgumā – tradicionālais pedagogu koncerts. Arī šis gads nav izņēmums un šājā īpašajā koncertā piedalīsies:
PAOLO TABALLIONE /FLAUTA, Roma /Zalcburga/
1981. gadā dzimušais flautists pašlaik ir viens no ievērojamākajiem solistiem Eiropā. Studējis Romas Santa Čecilijas Mūzikas akadēmijā, ko pabeidzis ar zelta medaļu. Vēlāk turpinājis studijas Ženēvas konservatorijā.
Kā solists Taballione uzstājas pasaules prestižākajās koncertzālēs kopā ar ievērojamākajiem orķestriem, tādiem kā Bavārijas Valsts filharmonijas un operas orķestri, Minhenes Bach Collegium, Reino de Aragón, Maggio Musicale Fiorentino orķestri Zubina Metas vadībā, La Scala operas orķestri Milānā, Hamburgas filharmonijas orķestri un daudziem citiem.

EVA VAN GRINSVEN
/SAKSOFONS, Amsterdama /Māstrihta/
Saksofoniste Eva van Grinsvena 2017. gadā saņēmusi prestižo Echo Klassik balvu par savu CD Rendez-vous Russe, kurā kopā ar vijolnieci Mariju Milšteinu un pianisti Helēnu Basilovu ieskaņojusi Šostakoviča, Prokofjeva, Rahmaņinova, Skrjabina un Gubaiduļinas darbus. Viņa ir veiksmīgā Berlage saksofonu kvarteta dalībniece un spēlē dueta Sax & Stix kopā ar perkusionistu Ramonu Lormansu.
Pateicoties plašajai toņu paletei un spēles priekam, saksofoniste Eva van Grinsvena ieguvusi gan kritiķu, gan publikas mīlestību. Viņas izpilda ļoti dažādu mūziku, bieži koncertē kamersastāvos. Bieži Eva uzstājas arī kā soliste kopā ar dažādiem orķestriem, tostarp Nīderlandes Radio filharmonijas orķestri un Karalisko Concertgebouw orķestri. Bet neatkarīgi no mūzikas stila, Evai svarīgs ir stāsts, kas lasāms aiz notīm.

KAREL DOHNAL /KLARNETE, Ostrava/
Karels Dohnals ir viens no aizrautīgākajiem klarnetes kā solo instrumenta popularizētājiem un viens no ievērojamākajiem mūsdienu klarnetistiem. Viņš atklāj klausītājiem arvien plašāku un nepelnīti piemirstu klarnetes repertuāru.
Karels Dohnals ir pieprasīts kā soloinstrumentālists un arī dažādu orķestru sastāvos. Koncertē kopā ar Prāgas Filharmonijas orķestri, Prāgas kamerorķestri, Ļvovas, Ščecinas, Belgradas Filharmonijas orķestriem un vairāku kameransambļu sastāvā, tostarp ar sadarbojies ar Tokijas stīgu kvartetu Dvoržāka Prāgas starptautiskajā mūzikas festivālā. Dohnals spēlē arī Prāgas Valsts operas orķestrī, Prāgas filharmonijas oktetā, kas apvieno Čehijas vadošos solistus un Trio Amadeus.
Lielu ievērību Karels Dohnals guvis arī kā mūsdienu mūzikas interprets, viņš ir viens no nedaudzajiem klarnetistiem pasaulē, kas atskaņo Štokhauzena Arlekīnu un par šo ārkārtīgi grūtā skaņdarba sniegumu izpelnījies īpašu kritikas un publikas atzinību, arī Latvijā.

GREGOR WITT /OBOJA, Rostoka/
Pēc studiju beigšanas kļuvis par pirmo oboju Meklenburgas štāba orķestrī Šverīnē un Komische operā Berlīnē. 1993. gadā sācis spēlēt Berlīnes Valsts operas orķestrī Daniela Barenboima vadībā.
Kopš 2004. gada Vits ir mācībspēks Rostokas Mūzikas un teātra augstskolā, bet kopš 2015.gada - profesors. Viņš regulāri sniedz starptautiskas meistarklases Džuljarda skolā Ņujorkā, kā arī Norvēģijā, Somijā, Japānā, Krievijā un Polijā, un māca obojas spēli kā viesprofesors Barenboima-Zaīda akadēmijā.
Vita studenti pašreiz ir solo obojisti lielos orķestros, piemēram, Orcherster des Bayerischen Rundfunks, Staatskapelle Berlīnē vai Drēzdenes filharmonijā, kā arī saņēmuši balvas starptautiskos konkursos, piemēram, ARD konkursā Minhenē, Internationaler Instrumentalwettbewerbs Marknoikirhenā un citos.
Kā kamermūziķis viņš uzstājas kopā ar Danielu Barenboimu, Davidu Geringu, Džūliju Fišeru, Klausu Tunemanu, Mariju Luīzi Noineceru un daudziem citiem. Gregors Vits ir pirmā oboja daudzos lielākajos Vācijas simfoniskajos orķestros.

PEETER SARAPUU /FAGOTS, Tallina/
Fagotists Pēters Sarapū, slavens solists, kamermūziķis, orķestra mūziķis un pedagogs savas karjeras laikā lielākoties strādājis Igaunijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Kopš 2005. gada viņš ir Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmais fagots. Kā solists ar orķestri Sarapū debitējis 1986. gadā. Spēlējis soloprogrammas arī kopā ar Lapzemes Kamerorķestri un Vāsas pilsētas orķestri.
Sadarbojies ar NYYD Ensemble (Igaunija), Drotingholmas Baroka orķestri (Zviedrija), Helsinku Baroka orķestri (Somija), Kuudennen Kerroksen Orkesteri (Somija), Opus X Ensemble (Somija), Corelli Consort (Igaunija), The Theathre of Voices (ASV), Kesselberg Ensemble (Šveice/Latvija), Melomania (Nīderlande) un daudziem citiem kolektīviem. Kā solists uzstājies daudzos starptautiskos festivālos - Francijas lielākajā klasiskās mūzikas festivālā La Folle Journée, Europamusicale, Haidna festivāls Vīnē, Märzmusik, Klangspuren un daudzos citos.
Paralēli koncertējoša mūziķa karjerai, Sarapū jau otro desmitgadi ir pedagogs vairākās Somijas izglītības iestādēs, Tallinas Mūzikas vidusskolā un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā.

 
Nav gaidāmo pasākumu