Latviešu kinomūzika citādā skanējumā / TU SAKI?

18. oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Latviešu kinomūzikas koncerts citādā skanējumā "Tu saki?". Koncertā piedalīsies Dita Krenberga (flauta), Inga Sunepa (čells), Jānis Maļeckis (klavieres) un Juris Vaivods (aranžijas).

Koncertprogrammā skanēs Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Romualda Kalsona, Ādolfa Skultes, Imanta Kalniņa, Imanta Zemzara, Pētera Plakida un Raimonda Paula kinomelodijas.

Latvju pelēkais, spāņu sarkanais, franču smalkais... Šādus raksturojumus var atrast daudziem mūzikas stiliem, virzieniem, ģeogrāfiskiem reģioniem. Bet vai pazīstam savu dabu? Vai zinām savu mentalitāti? Vai atpazīstam to mākslā? Vai sadzirdam to mūzikā? Savā - latviešu kinomūzikā? Tās šedevri droši iekļaujas pasaules kinomūzikas klāstā, un mums ir pamats ar to lepoties. Latviešu kinomūzika tieši šādā kamerskanējumā vēl nav dzirdēta. Iemīļotās melodijas tieši pieklusinātākam, intīmākam sastāvam ļauj atklāt jaunas šķautnes un smalkas nianses, un īpašu noskaņu piešķir arī pašu mūziķu teatrāli izspēlētas filmu ainiņas. Tās pašas labi zināmās Raimonda Paula, Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Pētera Plakida kinomelodijas, bet personiskākā, intīmākā, nedzirdētākā skanējumā...

Biļetes: EUR 5 - 10. Ar Valmieras kultūras karti 15% atlaide, savukārt lietotnes "Mana Valmiera" lietotājiem 10% atlaide no biļetes cenas, pērkot biļetes "Biļešu paradīze" kasē Valmieras Kultūras centrā.

Koncertu organizē Valmieras Kultūras centrs sadarbībā ar VSIA "Latvijas Koncerti".

Plašāk: www.vkc.lv

 

 
Nav gaidāmo pasākumu