CIRKS LUCAVSALĀ / Bērnu un Jauniešu starptautiskais festivāls Brīnumu Pilna Pasaule / Konkursa A izrāde

Šogad pasaulē cirka māksla svin savu 250.jubileju! Visi nozīmīgākie starptautiskie cirka pasākumi šogad tiek veltīti šai unikālajai jubilejai.
No 19. līdz 22. jūlijam cirka teltī Lucavsalā norisināsies 12. Starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls „BRĪNUMU PILNA PASAULE!”, kas šogad pulcēs ap 80 jauno mākslinieku no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Igaunijas un Šveices! Festivāla konkursā piedalīsies jaunie cirka mākslinieki vecumā no 6 līdz 25 gadiem, kas kopumā pārstāv 18 dažādas cirka skolas un studijas no 14 pilsētām. Divu atškirīgu konkursa izrāžu laikā starptautiskajai žūrijai no pieteiktajiem 50 cirka numuriem būs jānovērtē 10 labākie ar Zelta, Sudraba un Bronzas līmenī. Šogad žūrijas sastāvā darbosies vadošie cirka jomas speciālisti no Šveices, Dānijas, Krievijas, Igaunijas Ukrainas un Latvijas.

Četrās festivāla norises dienās cirka teltī Lucavsalā būs skatāmas piecas krāšņas, konkurences un sāncensības gara bagātas izrādes, kurās dalībnieki demonstrēs savas prasmes dažādos cirka mākslas žanros, kas apgūtas grūtos treniņos, taču sagādā jaunajiem māksliniekiem patiesu prieku. Viņi parādīs, ka pasaule tik tiešām ir brīnumu pilna! Katra izrāde pilnīgi savādāka!
Piektdien, 20. jūlijā pulksten 12:00 būs skatāma konkursa programma A, bet pulksten 18:00 – konkursa programma B. Abās izrādēs konkursantu sniegumu vērtēs starptautiskā žūrija. SVARĪGI, ka šajās divās izrādēs arī skatītāji piedalās balsojumā, nosakot šī gada festivāla „Skatītāju simpātijas” balvas ieguvēju. Tradicionāli “Skatītāju simpātijas” balva savā vērtībā tiek pielīdzināta žūrijas “Grand Prix” vērtējumam. Tās abas ir festivāla augstākais sasniegums.
Katrā no konkursa izrādēm, gan “A”, gan “B”, skatītāju un žūrijas vērtējumam uz uzstāsies 25 dažādu cirka žanru priekšnesumi. Vislielākā konkurence gaidāma gaisa vingrotāju grupā: uz trapeces, lentās, riņķos, cilpās, gan solo, gan duetā, gan trijatā augstu zem cirka kupola! Bet manēžā? Akrobātika, žonglēšana,burvju triki, balasa meistarība – viss tas, ko saucam par cirku! Mākslinieku izpildījumā – cirka gadsimtu tradīcijas un jaunības maksimālisma 21.gadsimta modernās mākslas sasniegumi.
Kopumā katrā no izrādēm tiks pārstāvētas visu 7 dalībvalstu 14 pilsētu cirka skolas. Rīga, Minska, Sanktpēterburga, Južnouraļska, Kijeva, Ļvova, Kauņa, Lugano... Topošo un jau esošo jauno cirka mākslinieku sniegumā būs skatāmi unikāli triki, drosme, fantāzija. “A” programmā, piemēram, startēs Baltkrievijas valsts cirka drošsirdīgo gaisa vingrotāju duets uz trapeces, savukārt “B” programmā - apbrīnojamus trikus demonstrēs gaisa vingrotājas kuba konstrukcijā no Šveices cirka skolas Lugano.
Katram jaunajam māksliniekam jau ir sava starptautisku konkursu un festivālu pieredze, laureāta nosaukumi un balvas. Tikai pēdējā gada laikā Latvijas cirka studijas plūkušas uzvarētāju dažādos citu valstu rīkotos festivālos. Rīgas studija “Melanž”- Vācijā, “Jaunība” - Ukrainā un nupat Slovakijā. Arī atbraucēji ir ieradušies uzvarēt. Mūsu festivāls “Brīnumu pilna pasaule” ir ieņēmis stabilu vietu dažādu starptautisku forumu vidū, tādēļ ir cirka speciālistu iecienīts un novērēts. Ticam, ka arī Tev, skatītāj, būs interesanti!
Uzrādot biļeti, pie ieejas cirka teltī Jūs saņemsiet savu skatītāja balsošanas kuponu, uz kura varēsiet atzīmēt Jūsuprāt visspilgtāko priekšnesumu. Kas zin, varbūt tieši Jūsu balss būs izšķirošā “Skatītāju simpātijas” balvas iegūšanai!

Tradicionālo cirka mākslas festivālu “Brīnumu pilna pasaule-2018” rīko “Cirka mākslinieku asociācija”, kas ir Pasaules Cirku Federācijas paspārnē dibinātās Eiropas Cirku Asociācijas biedre un apvieno vadošos Latvijas cirka māksliniekus.

Plānotais festivāla konkursa izrādes garums: 2 stundas 30 minūtes kopā ar starpbrīdi.
Izrāde domāta visiem bez vecuma un valodas ierobežojuma.
Informācija par izpildītāju izrādē skanēs latviešu, angļu, krievu valodās.

Apmeklējot pasākumu, Jūs piekrītat ka:
• varat tikt fotografēts un filmēts;
• Jūsu attēls var tikt izmantots TV un interneta translāciju laikā, filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos u.c. masu mediju publikācijās.

 
Nav gaidāmo pasākumu