Koncertizrāde bērniem / Kropotkina stāstiņi

Koncertizrāde bērniem “Kropotkina stāstiņi”

Krievu aristokrātijas – Kropotkinu dzimtas saknes meklējamas tālā senatnē Smoļenskas apgabalā. Nikolajs Kropotkins dzimis Harkovas gubernatora Dmitrija Kropotkina un viņa sievas Olgas, dzimušas Borhas, ģimenē. Nikolajs Kropotkins Krievijas valsts dienestā no 1892. gada. 1905. gada revolūcijas laikā Nikolajs Kropotkins aktīvi aizstāvēja apkārtnes muižnieku un mācītāju intereses. No 1907. līdz 1912. gadam bija Kurzemes guberņas vicegubernators, bet no 1912. līdz 1915. gadam — Vidzemes guberņas vicegubernators.

Tēvs caur laulībām ar Olgu Borhu bija ieguvis īpašumā Siguldas muižu ar Siguldas Jauno pili. Nikolajs to mantoja 1898. gadā līdz ar mātes nāvi. Enerģiski attīstīja Siguldu kā kūrortu, reklamējot to kā "Vidzemes Šveici". Izbūvēja viesnīcu, kamaniņu trasi, pastaigu takas un citu infrastruktūru, tai skaitā izmantojot naudu no zemnieku zemju izpirkšanas.

Tāpēc mēs – Siguldas komponisti un jaunā paaudze apvienosimies, lai, šīs aristokrātiskās personības lielo darbu un rosības mūsu pilsētā iedvesmoti, radītu savu stāstu un uzbūvētu paaudžu tiltu starp Siguldas vēstures un šodienas notikumu krastiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu