Latvijas Universitātes Akadēmiskā balle 2018

Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā balle jau tradicionāli ir LU dzimšanas dienas svinību krāšņākais pasākums un nozīmīgākais mūsu valsts akadēmiskās vides rudens sezonas notikums. Šogad LU Akadēmiskā balle būs īpaša, jo tā tiks veltīta Alma Mater 99 gadu jubilejai un Latvijas simtgadei. Svinības jau ierasti notiks 28. septembrī no plkst. 19.00 LU Lielajā aulā Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

Viesus laipni sagaidīs un ballē uzrunās tās namatēvs LU rektors prof. Indriķis Muižnieks: “LU Akadēmiskā balle ir gada nozīmīgākais pasākums, kurā ne tikai godinām mūsu Alma Mater jubileju, bet arī svinam akadēmisko izcilību un panākumus. Šī gada balle būs īpaši nozīmīga, jo tajā atzīmēsim mūsu valsts simtgadi, kā arī sāksim laika atskaiti līdz LU 100. dzimšanas dienai. Tāpēc pasākuma programma būs īpaši krāšņa un mākslinieciski augstvērtīga.”

Par balles noskaņu un izcilu muzikālo programmu šogad rūpēsies “Latvijas Operetes fonda/ Operetes teātra” solisti Anta Jankovska (Itālija), Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris un Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā, kā arī Laimis Rācenājs un Gints Žilinskis,  kā arī akordeoniste Evita Dūra-Andersone. Arī šī gada ballē skanēs visdažādāko žanru mūzika, gan iemīļotas operetes ārijas un pasaulslavenu komponistu valšu melodijas, gan arī džezs, rokenrols un pat roks.

 

Uz pasākumu laipni aicināta visa plašā Alma Mater saime, kurai pieder gan esošie gan bijušie LU mācībspēki un darbinieki, studenti, absolventi, mecenāti un draugi Latvijā, kā arī ārvalstīs. Ierasti uz balli kuplā skaitā ierodas LU Goda biedri un Goda doktori, kuru vidū ir daudz pašmāju un ārvalstu prominences.

Apģērbs: Creative black tie

 
Nav gaidāmo pasākumu