2018. ABONEMENTS. Koncertu cikls skolu jaunatnei. NO KLASIKAS LĪDZ POPMŪZIKAI 5.-6.klasei. 12:00

  1. oktobris plkst. 12 - Koncerts no cikla “No klasikas līdz popmūzikai” (5.-6.klases) - “Seši mazi bundzenieki”

Ritma spēles ar bungām, vālītēm un dzelzs kurpēm.

Ritma spēles sāksies tautas melodijās, tad aizkavēsies profesionālu sitaminstrumentālistu – grupas „Perpetuum Ritmico” muzikālajās ritma rotaļās, un visbeidzot aizceļos arī līdz grupas „Pulsa efekts” ritma spēlēm ar mūzikai neparastākiem priekšmetiem. Bet ritma rotaļas noslēgs grupa „Soul Tap”, demonstrējot īstu stepa dejas paraugstundu.

Dalībnieki:

Grupas "Perpetuum Ritmico", "Soul Tap" un "Pulse Effect", EDMV audzēkņi, koncerta vadītāja Karina Bērziņa

  1. decembris plkst. 12 - Koncerts no cikla “No klasikas līdz popmūzikai” (5.-6.klases) - Imanta Ziedoņa “Krāsainās pasakas”

Imanta Ziedoņa „Krāsainās pasakas” iegūst jaunu elpu, pateicoties trīs komponistu- Ritvara Garozas, Jāņa Ķirša un Kārļa Lāča muzikālajai fantāzijai. Komponistu sacerēto mūziku atskaņos Latvijas Radio bigbends, bet tās stāstīs pazīstamais aktieris Mārtiņš Vilsons. Pasakas, vēl labāk uztveramas, kļūs pateicoties neparastajam zīmēšanas veidam ūdenī – EBRU, kas uz ekrāna papildinās „Krāsaino pasaku” muzikālo partitūru.

Dalībnieki:

Latvijas Radio bigbends, aktieris Mārtiņš Vilsons, EBRU māksliniece Anda Kolosova, koncerta vadītāja Karina Bērziņa

19.februāris plkst. 12 - No klasikas līdz popmūzikai (5.-6..kl.) - Deja un turbulence

 

No klasiskā baleta līdz mūsdienu dejai

 

Bezgala plašajā, ilgajā un sazarotajā dejas vēsture ir daudz pieturas punktu. Senā vēsturiskā deja, klasiskais balets, laikmetīgā deja, džeza deja, hiphops. Ar nelielu daļu no bagātīga dejas mantojuma iepazīstinās baleta solisti, džeza dejas kompānija Jazz’n Coffe un hiphopa dejotāji.

 

  1. marts plkst. 12 - No klasikas līdz popmūzikai (5.-6..kl.) - Priekšpilsēta

 

Priekšpilsēta jau daudzu gadsimtu garumā bijusi vieta, kur dzimst īpaša mūzika. Mūzika no Ņujorkas priekšpilsētu „akmens džungļiem”, no Seviļas neciliem tirgus laukumiem, no Buenosairesas ostmalas noplukušiem krodziņiem pamazām iekaro spožās skatuves. Un ļaudis visā pasaulē jūsmo par Karmenu, Tango un Vestsaidas stāstu. Arī jaunie operas un mūziklu solisti, dziedātāja Aija Vītoliņa, grupas Tango Sin Quinto un Sudden Lightsatklās, kas noticis un notiek priekšpilsētā.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu