Saulgriežu deju koncerts /Kad balti mākoņi līgo/ un balle

Ielīgošanas pasākumi Cēsīs notiks piektdien, 22. jūnijā, Cēsu Pils parkā.

Jau par tradīciju kļuvušais deju koncerts vasaras saulgriežos «Kad balti mākoņi līgo» sāksies plkst. 21:00 un šogad pulcēs gan jauniešu, gan vidējās paaudzes deju kolektīvus, lai kopā ļautu skatītājiem piedzīvot dejas skaistumu, kad latviskums un lepnums plīvos dejotāju brunčos un stājās.

Koncertā piedalīsies jauniešu deju kolektīvi TDA „Raitais solis” (Cēsis), JDK „Spole” (Tīnūži), JDK „Kande” (Cēsis), Nītaures jauniešu deju kolektīvs un vidējās paaudzes deju kolektīvi no Cēsīm „Raitais solis”, „Saulgrieži” un „Vaive”, „Miķelis” no Priekuļiem un „Piebaldzēni” no Jaunpiebalgas.

Deju koncertu vadīs Cēsu teātris, kurš ļaus skatītājiem sajust saulgriežu tuvošanos, sirsnībā godinot sauli vārdos un dziesmās.

Koncerta noslēgumā, saulrietā Pils parka dīķī tiks iedegta tēlnieku Kārļa Īles un Kristapa Krolla lielā uguns skulptūra „Cēsu saule”. Tēlnieks Kārlis Īle norāda: „Jo vairāk attīstās tehnoloģijas, un daudz ko no tā normāla cilvēka prāts pat nespēj aptvert, cilvēks arvien vairāk novērtē pirmspēkus, pirmstihijas – ūdeni, ledu, smiltis, uguni... Cilvēks nevar dzīvot virtuālajā realitātē, viņam vajag būt balansā ar dabu, un tāpēc viņš meklē īstu mantu. Smiltis, ledus, uguns to arī sniedz. ». Savu radošo domu tēlnieks Kārlis Īle ir atveidojis ledus, sniega, granīta, bronzas, koka un uguns skulptūrās. Latvijā nav otra tik daudzpusīga tēlnieka, kura darbi starptautiskajos festivālos un konkursos izpelnījušies zelta medaļu birumu. Tēlnieks no akmens un metāla darinājis daudzus lielformāta vides objektus arī Latvijā. Uguns skulptūras „Cēsu saule” tehnisko darbu vadītājs ir Kristaps Krolls, kurš zināms gan kā mūziķis, perkusionists, gan – uguns skulptūru un šovu veidotājs. Mācījies Cēsu Profesionālajā vidusskolā un dejojis pie koncerta mākslinieciskā vadītāja Anda Kozaka.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Andis Kozaks. Režisore Edīte Siļķēna. 

Pēc koncerta, plkst. 23:00, balle ar dančiem, ziņģēm, rotaļām, valšiem un fokstrotiem kopā ar „Kaktu balles muzikantiem”.

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīzes” kasēs, internetā un pirms koncerta pasākuma norises vietā.

Ieeja uz koncertu 5,00 EUR, 3,00 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem, “Drauga kartes” īpašniekiem. Ieeja uz balli ar dančiem 3,00 EUR (koncerta apmeklētājiem ieeja uz balli ar koncerta biļetēm).

Pasākumu organizē p/a « Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs »

 

 
Nav gaidāmo pasākumu