Mencendorfa nama kamermūzikas vakari. AINA KALNCIEMA. BAHS.

Aina KALNCIEMA (klavesīns) dzimusi Rīgā. Ar izcilību absolvējot klavieru un ērģeļu spēles klases Pēterburgas Konservatorijā, viņa turpināja izkopt savu klavesīna spēles meistarību Holandē, Francijā, Šveicē un Vācijā. Māksliniece regulāri koncertē kā klavesīna soliste un  ar vieskoncertiem ir apceļojusi lielu daļu pasaules. A. Kalnciema muzicējusi kopā ar tādiem orķestriem kā Pēterburgas Filharmonijas orķestri, Maskavas Virtuoziem, Musica Viva, kā arī ar ansambļiem La Petite Bande, Musica Antiqua Koln, Les Arts Florissants, Hortus Musicus un citiem. 
Asoc. prof. Aina Kalnciema vada klavesīna klasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, apvienojot pedagoģes darbu ar Baha Mūzikas fonda prezidentes pienākumiem. A. Kalnciema ir Starptautiskā Baha Kamermūzikas festivāla Rīgā direktore, kas dibināts 2001. gadā. Kā Baha festivāla direktore, A. Kalnciema ir arī agrīnās mūzikas organizāciju REMA un NORDEM locekle. 

Ainārs PAUKŠĒNS (viola da gamba) absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. A. Paukšēns ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas mūziķis. Regulāri piedalās baroka skaņdarbu iestudējumos Latvijā, uzstājies Krievijā, Baltijā un Skandināvijā, bijis radošās baroka apvienības Taureņi debesīm dalībnieks un renesanses mūzikas ansambļa Ludus dalībnieks. A. Paukšēns darbojas populārās mūzikas jomā (grupa Kopējā izteiksme u. c.), ir komponējis mūziku vairākām dokumentālajām un animācijas filmām, radio un TV reklāmām, kā arī sadarbojas ar daudziem Latvijas populārās mūzikas māksliniekiem.

 

 

 

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu