Kinofestivāls OPEN PLACE. Ārpuskonkursa īsfilmu programma III Fokusā – arābu valstis

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. 18+

Īsfilma “Tšviššš” (Katāra, Livāna, Vācija, Spānija, 2017, 26 min.)

Šodien sākas Pasaules futbola čempionāts, un Beirutas iedzīvotāji gaida šo lielo notikumu. Dzīve rit mierīgi līdz brīdim, kad šķiet, ka pirmos spēles signālus ir traucējuši dīvaini audio viļņi. Neizpratne un vilšanās gaisā palielinās, tomēr atstāj vietu lielajam notikumam, kas notiek tiešraidē.

Režisore Feirūza Serhala. Lomās: Petra Serhala, scenārijs: Feirūza Serhala, operators: Bassems Faiads, skaņa: Viktors Bresse.

 

Īsfilma “Vārdi un ugunis” (Libāna, 2017, 21,50 min.)

Kad runa ir par mīlestību un kaisli, Kleo (18 gadi) nezina neko, izņemot to, ko viņa ir novērojusi un dzirdējusi. Viņa ir mēma, mēģinot rakstīt par šīm jūtām. Joprojām piesaistīta bērnībai un vēloties būt pieaugušai, Kleo svārstās starp patieso sevi un draugu atdarināšanu. Kādu nakti viņa satiek Aleksu – ja tas ir viņa īstais vārds -, noslēpumainu puisi, kas viņu inteliģenti izklaidē un liek viņai pirmo reizi justies iekārotai. Tomēr katram ir citi plāni. Vai Kleo atradīs meklēto?

Režisore Karela Malkūna. Lomās: Jasmīne Saliba, Maiks Ulrihs Njaims, scenārijs: Karela Malkūna, operators: Fadi Jabrūdi, producentes: Tatjana Zgeiba, Sāra Dunija.

 

Īsfilma “280KM” (Livāna, 2017, 22 min.)

Sīrijas taksometra vadītājs ceļā ar saviem trim Libānas pasažieriem. Sīrijas un Libānas robežā viņi nonāk riskantā situācijā – atklājas, ka viņa pasažieri ir kontrabandisti, kas nozaguši vēsturiskos artefaktus no Sīrijas.

Režisors Zahers Žureidinī. Lomās: Hasans Akils, Tamara Havi, Odejs Tefailijs, Muhameds Akils, scenārijs: Zahers Žureidinī, operators: Naders Šalhubs, SKAŅA: Firass Anani, Tjerī Diabs, mūzika: Raghids Žureidinī.

 

VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē notiek no 15.–19. augustam.

 
Nav gaidāmo pasākumu