Kinofestivāls OPEN PLACE. Konkursa īsfilmu programma I

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.

“Pirmdiena – vācu mīlas stāsts”, režisore Sofija Linnenbauma, Vācija, 2017, 5 min. 28 sek.

(Monday – A German Love story / Понедельник – немецкая история любви)

Klauss ir misters Vidusmēra Vācietis. No pirmdienas līdz piektdienai viņš dodas uz darbu. Darbs ir viņa dzīve, ofiss ir viņa mājas, kolēģi ir viņa ģimene. Klausam ir jauns darbs. Un tas ir izcils. Labākais darbs pasaulē. Ir tikai neliela problēma: brīvi vakari.

Lomās: Aleksandrs E. Fennons, Karstens A. Milke, Lēna Dorija, Beāte Malkus, Asads Švarcs, scenārijs: Britta Strampe, Sofija Linnenbauma, operators: Omri Aloni, MŪZIKA: Daša Dauenhauere, producentes: Britta Strampe, Laura Klippele,  filmu kompānija: Film University Babelsberg KONRAD WOLF

 

“Neviens cilvēks nav sala”, režisors Ali Parandjans, Norvēģija, 2017, 28 min.

(No man is an island / Ни один человек не является островом)

Dienas, kas pavadīta peldoties un dzerot pie upes, beigās Erfānam, Amiram un Karlosam pievienojas cilvēks, kas sauc sevi par Jēzu. Līdzi viņš nes vēsti par iecietību, izlīgumu un brālību.

Lomās: Bhkie Male, Armans Surizehi, Halids Mahamuds, Eliass Peņja Korals, scenārijs: Ali Parandjans, operators: Runārs Sorhaims, mūzika: Ali Parandjans, producents: Ali Parandjans, filmu kompānija: Anicca Pictures.

 

“Es vienmēr tevi mīlēšu, Konij”, rež. Amanda Kernela, Zviedrija, 2017, 30 min.

(I will always love you, Conny / Я всегда буду любить тебя, Конни)

Ārā ir mīnus 30 grādi, un Konijs staigā apkārt kā nemierīgs noziedznieks nelielā aizmirsta ciematā Zviedrijas ziemeļdaļā. Viņš nav laipni gaidīts, un viss ciems, šķiet, viņu ienīst. Iepriekšējā dienā viņam uznāca panikas lēkme un aizbrauca no savas draudzenes dzemdībām, bet tagad viņš to nožēlo un vēlas atgriezties.

Lomās: Toge Herviens, Iza Vestmana, Sāga Īzaksone, Ēriks Frīmans,  scenārijs: Amanda Kernela,  operators: Petruss Shoviks, mūzika: Robina Svenska, producents: Andreass Emanuelsons,  filmu kompānija: BOB Film Sweden AB, Sveriges Television.

 

“Iespaidi”, režisors Teiturs Magnusons, Īslande, 2017, 14 min. 27 sek.

(Impressions / Впечатления)

Autista ikdienišķā dzīve pēkšņi mainās, kad svešiniece dodas ar viņu pastaigā.

Lomās: Bjartmārs Einarsons (Indrizi), Vanessa Andrea Terrazas (Petra), Sigridurs Hafsteinsdottirs (Groa), scenārijs: Teiturs Magnusons, Džošua Asbergs, operators: Džošua Asbergs, mūzika: Magnús Jóhann Ragnarsson, producenti: Bjartmārs Einarsons, Teiturs Magnusons, Džošua Asbergs.

 

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 77 min. 55 sek.

 

Pārtraukums – 10 min.

  1. daļas kopējais filmu ilgums – 74 min. 39 sek.

 

“Sarauj, Just!”, režisors Pāvels Gumennikovs, Latvija, 2017, 10 min. 9 sek.

(Just go! / Вперёд Юст!)

Filmas pamatā ir neticami patiess stāsts par jaunieti Justu (24), kas zaudēja abas kājas bērnības avārijā un kurš ir iemīlējies kaimiņu meitenē Evā (23). Stāsts sākas, kad Justs satiekas ar Evu pie nama, kurā abi dzīvo. Flirtējošo sarunu pārtrauc divi zagļi, kuri aplaupa Evu Justa priekšā. Acumirklī Justs nolemj sekot zagļiem, lai izgūtu Eva somas un iekarotu viņas sirdi!

Aleksandrs Ronis (Justs) zaudēja abas kājas negadījumā, kad viņš spēlējās ar draugiem uz dzelzceļa līnijas 6 gadu vecumā. No 15 gadu vecuma viņš ir bijis vadošais spēlētājs Latvijas ratiņkrēslu volejbola komandā. Viņa sapnis ir nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem, izklaidēt un iedvesmot cilvēkus.

Lomās: Aleksandrs Ronis, Sergejs Fjodorovs, Toms Veličko, Jana Herbsta, scenārijs: Laura Lapiņa, operators: Mārtiņš Jansons, mūzika: Maikls Bānmillers, producents: Pavels Gumennikovs, filmu kompānija: GumennikovFilms

 

“Džerijs”, režisors Romāns Pšiļipjaks, Polija, 2017, 26 min.

(Jerry / Джерри)

Džerija, trīsdesmit sešus gadus vecā enerģētikas terapeita, dzīve negaidīti mainās. Barteks, kura māte vēlējās, lai Džerijs viņu izārstē, liek viņam sāpīgi apzināties, ka viņa spējas ir zudušas. Kādu dienu dziednieka spēks negaidīti atgriežas pie viņa, kad viņš izved pastaigā klaiņojošu suni. Viņš kļūst par īstu vietējo brīnumdari, bet ne uz ilgu laiku. Viņa spējas zūd, kad pazūd arī suns. Vai viņš spēs vēl jelkad dziedēt?

Lomās: Sebastiāns Lahs, Justīna Vasiļevska, Adams Bobiks, scenārijs: Romāns Pšiļipjaks, Gžegošs Bogdaus, operators: Ita Zbroņeca-Zajta.

 

“Pēdējā diena”, režisore Klaudija Matvejevaite, Lietuva, 2017, 24 min.

(The Last day / Последний день)

Kā jūs justos, ja zinātu precīzu nāves datumu? Ir pienācis laiks, kad ikviens cilvēks pasaulē var to noskaidrot. Beloglazovu ģimene – Koļa, Ļena, viņu meita Soņa un pusaudžu dēls Igors dzīvo vecā mājā Viļņā. Šodien ir diena, kad četrpadsmitgadīgajam Igoram jāmirst.

Lomās: Vidmantas Fijalkauskas, Inga Maskarina, Roberta Sirgedaite, scenārijs: Klaudija Matvejevaite, operators: Odeta Riskute, mūzika: Paulius Ivanauskas, producentes: Urte Askelovičūte, Veronika Cicenaite.

 

“Griesti”, režisors Teppo Airaksinens, Somija, 2017, 14 min. 30 sek.

(The ceiling / Потолок)

Laulības šķiršanas vidū Olavi atgriežas savā vasarnīcā tikai, lai uzzinātu, ka tās griesti ir mistiskā veidā nokrituši.

Lomās: Juho Milonofs, Pekka Strangs, Inna Bodsone, Īda-Marija Heinonena, scenārijs: Melli Maikula, operators: Ārne Tapola, producents: Džons Lundstens, filmu kompānija: TACK Films

 

VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē notiek no 15.–19. augustam.

 
Nav gaidāmo pasākumu