Kinofestivāls OPEN PLACE. Ārpuskonkursa īsfilmu programma I Studentu filmas

Filmas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

“Bočka” (Latvija, 2016, 25 min., komēdija). Marta ir gatava pārkāpt jebkuras saprāta robežas, lai savaldzinātu savu noslēpumaino bungu skolotāju - Latvijas alternatīvās mūzikas leģendu, bet skolotājs Ivars nemaz tik viegli neļaujas Martas provokācijām. Divu dažādu pasauļu sadursmes rezultātā atklājas sen aizmirsti sapņi, tiek uzplēstas senas rētas un dibināta negaidīta draudzība. Režisore Elza Gauja. Lomās: Alīda Pērkone, Gatis Gāga.

“VOVAS” (Latvija, 2017, 20 min., dokumentāla filma). Ekscentriskais Pēteris ir plastilīna animācijas seriāla SIA VOVAS veidotājs, kura dzīve ir lietu, vietu un pienākumu jūklis. Animāciju viņš līdz šim veidojis kopā ar saviem draugiem Rūdolfu un Emīlu. Pēdējo trīs gadu laikā puiši izauguši un aizgājuši katrs savās dzīves gaitās, bet nu Pēterim vajadzīga viņu palīdzība, lai izveidotu nākamo animācijas sēriju. Paralēli haosam Pētera dzīvē, visu trīs krasi atšķirīgajām personībām, savstarpējām nesaskaņām un savdabīgajai draudzībai top animācija. Režisore Diāna Daukste.

“Ludis” (Latvija, 2016, 20 min., groteska komēdija). Ludis ar meitu dzīvo mantkārīgu un egocentrisku ļaužu pilnā ciemā. Kādu dienu Luda traktors tiek atrasts ietriekts ciema galvenajā elektrības stabā, un visam ciemam nu ir pazudusi elektrība. Negadījumā tiek vainots Ludis, kurš neviļus pieskaras vadiem un, sarāvies krampjos, sastingst. Ludis tiek ielikts garāžā, taču drīz atklājas, ka Ludis izstaro gaismu. Ļaudis sāk ticēt, ka viņš ir Dieva brīnums un iespēja saraust lielu naudu. Režisors Gatis Ungurs. Lomās: Gatis Gāga, Marija Linarte, Hanna Bule, Kaspars Dumburs, Kaspars Pūce u.c.

“Augstāk, tālāk, stiprāk” (Latvija, 2017, 17 min., komēdija). Sakari, vielas, izklaides un sabiedrība. Jauneklis izdzīvo savu dienu – turklāt ne vienreiz vien. Ar viņu noteikti kaut kas nav kārtībā. Bet kas? Un vai nākamreiz sanāks labāk, tālāk, stiprāk? Režisore Tīna Zariņa. Lomās: Gatis Vanags, Elvita Rakštīte.

“Smilšu kovbojs” (Latvija, 2017, 28 min., komēdija). Smiltenes kovbojs Billijs Džo mīl savu draudzeni Janu, abi plāno kopīgu nākotni, bet... Billijs ir apmāts ar kantrimūziku un vēlas gūt panākumus šajā jomā. Būtu labi salabot boileri, taču tā vietā Billijs aizņemas naudu, lai piedalītos Bauskas kantrimūzikas festivālā un uzvarētu grupu konkursā. Kad Billijs atjēgsies? Režisore Marta Elīna Martinsone. Lomās: Ivars Krasts, Madara Botmane, Dita Lūriņa-Egliena.

VI starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2018” Rēzeknē notiek no 15.–19. augustam.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu