Valmieras vasaras festivāls. DOKUMENTĀLI STĀSTI

STUDENTU ŠĶŪNIS

Dokumentāli stāsti

Norises vieta – Valmieras muzeja garšaugu dārzs, Pilskalna iela 2, Valmiera karte

Radošā komanda: pedagogs Elmārs Seņkovs, Latvijas Kultūras akadēmijas 3.aktieru kursa studenti, dramatiskā teātra 1. kursa režisori un LKA aktieru kursa absolventi: Sandija Dovgāne, Una Eglīte, Agris Krapivņickis, Niklāvs Kurpnieks, Matīss Millers, Matīss Budovskis, Rihards Zelezņevs, Mārtiņš Gailis, Elizabete Skrastiņa, Ilze Bloka, Henrijs Arājs, Igors Šelegovskis

Mācību procesa ietvaros topošajiem aktieriem un režisoriem tika dots uzdevums atrast kādu sev interesantu, nepazīstamu cilvēku, vēlams tādā pašā vecuma kategorijā, un novērot. Vārds „novērot” nozīmē ne tikai pārņemt konkrētā cilvēka gaitu un ārējo izskatu, bet arī runas veidu, kustību valodu, manieres, domāšanu. Ar to vēl uzdevums nebeidzās, aktieriem un režisoriem nācās uzminēt konkrētā cilvēka apslēptās domas un to, ko viņš domā patiesībā, arī ja melo. Beigu beigās vissvarīgākais ir runāt par kādu tēmu caur šī cilvēka prizmu – tātad kļūt par citu.
Skatoties šos monologus publikai būs iespēja iepazīt 12 dažādus jauniešus un viņu stāstus – smieklīgus, nedaudz baisus, mīļus un pat varbūt arī traģiskus, tieši tādus, kāda ir arī pati dzīve. Tie ir reāli personāži, satikti ballītēs, skolās, paglamos un pieturās.

 

Pērkot biļeti(es) uz vismaz 3 dažādām izrādēm (vienā pirkumā), atlaide - 30%. 

 
Nav gaidāmo pasākumu