Valmieras vasaras festivāls. MUŠAS

Fantāzija par brīvību MUŠAS (Kārļa Krūmiņa adaptācija Ž.P. Sartra lugai ar tādu pašu nosaukumu)

Norises vieta – senais lopu laidars Valmiermuižā, Dzirnavu iela 15 karte

Radošā komanda: režisors Kārlis Krūmiņš, scenogrāfe Ieva Kauliņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, aktieri Marija Linarte, Jānis Kronis, Kārlis Arnolds Avots, Jekaterina Frolova, Kaspars Dumburs, Vitālijs Jakovļevs, kā arī masu skatu dalībnieki

Galvenais varonis pēc ilgiem projām būšanas gadiem atgriežas dzimtajā pilsētā, kuru pārņēmušas mušas. Pilsētā, no kuras ceļotāji izvairās kā no mēra, pilsētā, kur ilgus gadus ir valdījis tirāns. Viņš pilsētas iedzīvotājus ir garīgi paverdzinājis tik tālu, ka pilsētnieki ir samierinājušies ar sava valdītāja noziegumiem, pieņēmuši tos kā visas sabiedrības un arī sava dzīvesveida nenovēršamu sastāvdaļu. 

 Ž. P. Sartrs savā lugā iestājas pret varas centieniem diktēt cilvēkiem viņu dzīves veidu, pasaules uztveri un morāles kritērijus. Kārlis Krūmiņš veido lugas adaptāciju, kurā saglabājot lugas struktūru, viņš tomēr pamatīgi īsina un arī pārraksta to. "Lugas potenciāls ir brīnišķīgs, tomēr objektīvu iemeslu dēļ šī luga parasti tiek piesaukta filozofijas, ne teātra mākslas kontekstā. Es gribu to mainīt, es gribu atbrīvot lugas potenciālu ar reālu dramaturģisku darbību un virzību, ne imitāciju.", tā Kārlis Krūmiņš.  "Es gribu izveidot aizraujošu izrādi, kuras centrā būs konflikts par cilvēka tiesībām būt brīvam, un pienākumu, kas liek cīnīties par to." 

Sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades svinību programmu LV100 un Valmiermuižas alus darītavu

 

Pērkot biļeti(es) uz vismaz 3 dažādām izrādēm (vienā pirkumā), atlaide - 30%. 

Īpašā cena - EUR 10 - skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem, uzrādot apliecību.

Teātra nozares profesionāļiem EUR 10, iepriekš piesakoties uz [email protected] 

 
Nav gaidāmo pasākumu